static-aside-menu-toggler
gkSearch
Kép forrása: promotions.hu

Két fideszes önkormányzati képviselő kivételével, az újpesti önkormányzat támogatja a szurkolók február 8-i demonstrációját. Ezzel az ordas hazugsággal kezdődik az a cikk, ami „A IV. kerületi önkormányzat is a tiltakozó Újpest szurkolók mellé állt” címmel jelent meg a jobbikos irányítású alfahir.hu-n.

Vélhetően Szabó Balázs (Jobbik) valótlan tájékoztatása alapján.

Hazugság az az állítás, hogy a cikkben név szerint említett képviselők a FIDESZ frakció tagjai lennének. Ők az Újpestért Egyesület frakcióban ülnek, amit Képviselő-testületi jegyzőkönyv is rögzít.

Ennek nincs jelentősége. Nekik, akár más képviselőknek is jogukban állt másként dönteni, mint a többségi akarat. Különösen akkor, ha a Képviselő-testületi ülést megelőzően, a helyszínen kerül kiosztásra egy zavaros, az önkormányzat megítélésére nézve veszélyeket rejtő előterjesztés. Az átgondolatlan előterjesztést kellett a FIDESZ módosító indítványaival elfogadhatóvá tenni, amit végül ezekkel együtt szavazott meg a Képviselő-testület. A történet lényege:

A lila-fehér ultracsoportok bojkottot hirdettek.

https://promotions.hu/orszagos/sport/2020/01/20/ujpest-nb1-bojkott-duchatelet-ute-cimer-viola-fidelity-korps-angol-brigad-kozlemeny/

A közleményük ezzel kezdődik:

Anti Roderick Front! Eddig és ne tovább!

és azzal végződik, hogy:

Roderick Duchatelet számunkra első számú ellenséggé vált!

A szurkolói csoportok arra kérnek mindenkit, akinek fontos a klub, hogy a továbbiakban ne látogassák az Újpest FC mérkőzéseit.

Ebből felhívásból azután Szabó Balázs, a Momentum, DK, MSZP-PM, Jobbik és LMP pártok alkotta újpesti képviselő-testületi többség jobbikos képviselője, az újpesti ultrák ismert hátterű alakja egy előterjesztést fabrikált, ami a Képviselő-testületi ülésén „berepülő” anyagként került kiosztásra. (Melléklet)

Az előterjesztés eredeti tartalmával nem értettünk egyet, mert

  1. Az előterjesztés az Újpest FC és az UTE között kialakult, hosszú ideje megoldatlan állapotokról beszél. Figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a szurkolói csoportok akciója Roderick Duchӑtelet tulajdonos ellen szól, a bojkott pedig a tulajdonában álló Újpest FC mérkőzéseire került meghirdetésre
  2. Senki sem vitatta azt az álláspontunkat, hogy a két szervezet közötti vitás kérdések eldöntése nem az Önkormányzat hatásköre. Azt sem vitatták, hogy a kialakult helyzetért nem Magyarország legsikeresebb és egyik legrégebbi sportegyesülete, az idén 135 éves Újpesti Torna Egylet a felelős.
  3. Az előterjesztő pedig a szurkolók által elérni kívánt célok támogatását úgy kéri, hogy közben azokról az előterjesztésben egy szó sem esik, azokról nem tudunk semmit. A városvezetést és a Képviselő-testület tagjait érzelmi alapon sarokba szorítva akarta kötelességgé tenni a szurkolók erkölcsi támogatását az eredeti előterjesztés megszavazásával.

Egyetértünk szurkolókkal, amikor a belga tulajdonostól az újpesti hagyományok tiszteletét kérik, amikor az UTE eredeti címerének visszaállítását és használatát követelik, amikor az UTE hagyományaihoz méltó eredményeket szeretnének látni. Ugyanakkor a Képviselő-testület tagjainak felhívtuk a figyelmét annak a veszélyére, hogy a szurkolók követelése a Duchӑtelet takarodj (Duchӑtelet behelyettesíthető Vignjevics-csel), indulatokba, agresszióba és rendbontásba torkollhat.

Ezért az előterjesztés és a határozati javaslat módosítását kértük, a következők figyelembevételével:

  1. Kerüljön ki az előterjesztésből valamint a határozati javaslatból minden olyan állítás, ami az Újpest FC és az UTE viszonyára vonatkozik.
  2. A Képviselő-testület hívja fel a szurkolói csoportok figyelmét arra, hogy a tervezett demonstráció legyen erőszakmentes, békés hangulatú, ne okozzanak károkat a közterületeken.

Ezeket a módosításokat az előterjesztő Szabó Balázs befogadta, a módosított határozati javaslatot a Képviselő-testület egyhangúlag támogatta.

A FIDESZ frakció jelen lévő tagjai megszavazták, az Újpestért Egyesület tagjai nem vettek részt a szavazásban.

Alfahír hazugságok és az újpesti ultrák https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/02/ultrak.jpg Super User