Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 13 vendég böngészi
Gratulálunk az új szövetségi kapitánynak! Nyomtatás E-mail
2009. január 08.
Kovács Lászlónak, a TF szakedzői szakát elvégzett 48 éves szakembernek, az egykori Honvéd-bokszolónak sem örült mindenki egyformán a sportágban. A névrokon, a világhírű bunyós, Kovács István azonban már akkor azt jósolta, hogy László lesz a befutó, amikor elolvasta a pályázatát – még az elmúlt év végén.

"Kimagaslóan az övé a legjobb pályázat, kiérződik belőle, miként akarja megvalósítani a terveit a magyar sport megváltozott körülményei közepette" – vélte Kokó, aki most sem tévedett.

 

 


Kovács László csapatot és hidat akar építeni (Fotó: Burger Zsolt)   


Kovács László két plusz két évre kapott bizalmat, ami azt is jelenti, hogy az új olimpiászban befejezheti a munkáját, mert mint mondta: ,,A jövő nyáron rendezik meg az ifjúsági olimpiát, ez lesz az első vizsga, aztán rá két évre már az igazin kell helytállni Londonban."
Az idén az ökölvívásra is kevesebb jut. Különösen, hogy a pekingi olimpia nem sikerült fényesen. Az sem lendít rajtuk, hogy a legjobbak profinak mentek. Ezért az amatőröknél a fiatalokon a sor.

"Igen, őket kell felkészíteni a csatákra. A lehető legkeményebb felkészüléssel s a lehető legjobb, hogy úgy mondjam, háttérmunkával. Ma már nem lehet sem orvosi, sem táplálkozástudományi, sem pedig pszichológusi segítség nélkül nagy tettekre vállalkozni, mint ahogyan az okos főkre is szükség van" – mondta.

Ezzel egy csapásra eljutott Kovács az edzőkollégákhoz, akik nélkül lehetetlen lenne a küldetése. "Lényeges, hogy az idősebb és a fiatalabb edzőgeneráció próbáljon meg harmóniában s főleg egy szakmai módszer szerint dolgozni. Az idősebb ne legyen fukar, adja át a tapasztalatát, a fiatalabb pedig fogadja el a segítő szót és kezet. Hidat kell építeni közöttük, olyant, amelyet jó lenne, ha mindenki használna" – mondta Kovács László.

Egy kapitányt persze mindig az eredményei alapján ítélik meg – mi másként? A munkáját egy általános orvosi vizsgálattal, állapotfelméréssel kezdi a bő, húsz-huszonöt tagú válogatott keretnél, amely után kiderül, ki hogyan hasznosította a két érmet hozó őszi Eb utáni hónapokat, majd a Bocskai-emékverseny eredménye szolgálhat iránytűt Kovácsnak.

Az új kapitány szerint nem szerveznek hosszú edzőtáborokat a szakmai stábbal, mert rendkívül drága, de fontos szerephez a klubedzők, mert az ő műhelyeikben dőlnek el fontos dolgok. Hogy mit sütnek ki közösen a fiatatok és az idősek, mit ér az okos táplálkozás, mit a ,,lélekdoktor" szakértelme, s ezek után hogyan és hányszor találnak majd célba a kesztyűs öklök, az majd az idei első szigorlaton, a szeptemberi milánói világbajnokságon dől el.

 

(Magyar Hírlap Online - Róth Ferenc)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.