Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Bácskai János nagy fölénnyel nyerte az első fordulót Nyomtatás E-mail
2009. január 12.


Valamennyi (37) szavazókör összesítése után a legtöbb szavazatot, 4697-et (58,68 százalék) Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1850 szavazattal (23,11 százalék), míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal (8,51 százalék). Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal (5,23 százalék), ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal (3,69 százalék), míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott (0,69 százalék).

A 2006-os országgyűlési választás első fordulójában Gegesy Ferenc, az SZDSZ jelöltje 4859 szavazatot kapott, míg Kökény Mihály MSZP-s jelölt 7514-et.

A főváros 12-es számú országgyűlési egyéni választókerületének szavazóköreiben mindössze minden negyedik választó jelent meg. Az érvényességhez 50 százalékos részvétel kellett volna, így a két hét múlva tartandó második fordulóban újra indulhat mind a hat jelölt.

Fidesz: megtisztelő a bizalom

Szijjártó Péter szerint a ferencvárosiak nyilvánvalóvá tették, hogy komoly változást akarnak és a Fidesz megtiszteltetésnek veszi, hogy ezzel a változtatással őket akarják megbízni. Erről a Fidesz szóvivője nyilatkozott az MTI-nek a ferencvárosi időközi választás első fordulójának előzetes eredményeire reagálva. Hozzátette: köszönetet szeretnének mondani azoknak az embereknek, akik a nagy hideg és a - mindenfajta jogszabályi megalapozottság nélkül elrendelt - szmogriadó ellenére elmentek szavazni és elmondták a véleményüket. Szijjártó Péter reményét fejezte ki, hogy két hét múlva még többen voksolnak majd.

KDNP: a választás részvételi aránya azt mutatja, hogy az emberek apátiába estek

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a ferencvárosi időközi országgyűlésiképviselő-választás részvételi aránya azt mutatja, milyen apátiába estek az emberek a szocialista kormányzás mintegy hét éve alatt - kommentálta a részvételi arányt a párt szóvivője az MTI-nek urnazárás után. Még az elmúlt közel egy évben is romlott a helyzet - vélekedett Halász Zsuzsa, hiszen - mint mondta - a legutóbbi, ellenzéki győzelmet eredményező időközi képviselőválasztás alkalmával, a XI. kerületben - ahol Rétvári Bence, a KDNP képviselője nyerte el a parlamenti helyet - is 38 százalék körüli volt a részvételi arány. A mostani ennél jóval szerényebb, ami jelzi, az emberek egyre távolabb kerülnek a közügyektől - jegyezte meg a szóvivő. Halász Zsuzsa közölte: reményeik szerint mindenki, aki most vasárnap szavazott, illetve sokan azok közül, akik ma nem szavaztak, elmennek két hét múlva és leadják voksukat, hogy ezzel jelezzék: elégedetlenek a Gyurcsány-kormány és a szocialisták kormányzásával, hogy változást akarnak helyben és az országos politikában is.

A szóvivő megjegyezte azt is, hogy pártja álláspontja szerint ebben a részvételi arányban szerepe van annak is, hogy a baloldali sajtó csak a botrányokra koncentrált, s minden eszközzel megpróbálta kisebbíteni a mai szavazás jelentőségét.

(MNO, MTI, Fidesz.hu)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.