Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 76 vendég böngészi
Nem büdös ez, csak úgy érezzük? Nyomtatás E-mail
2009. január 23.
Az Újpest és Rákospalota határán, az Elem utcában működő öntöde évek óta okoz gondot a kerületben. Lapunk korábban már beszámolt arról, hogy a kibocsátott anyagok mért értéke nem éri el azt a szintet, amelyet a környezetvédelmi előírások károsnak tartanának, a füst szaga azonban roppantul zavarja a környéken élőket. Ám eddig hiába minden vita, tiltakozás, interpelláció, változás nem történt.

Az újpesti képviselő-testület decemberi ülésén Pajor Tibor képviselő az öntödével kapcsolatban úgy fogalmazott, az indokolatlan pánikkeltés kárt is okozhat. Ez elsőre nehezen érthető, hiszen a legtöbb környékbeli nyíltan tiltakozik az üzem működése ellen.

 

 


 


Az önkormányzat internetes oldalán a keresőbe a Pajor nevet beírva a gép kiadja Pajorné Hirmann Mária nevét. Ő az öntödéhez közeli Ősz utcában működő alapítványi óvoda vezetője, egyébként informá­ciónk szerint Pajor Tibor felesége.
– Ismerem az intézményt, és sokra tartom az ott dolgozók szakmai odaadását, gyermekszeretetét – mondta el Hladony Sándor, a terület fideszes képviselője. – Viszont nagyon furcsállom az öntödével kapcsolatos hozzáállásukat. Amikor tavaly ősszel felkerestem az óvodát is, hogy kifüggeszthessük az öntöde szennyezése elleni petíciót, hogy a szülők aláírhassák, azt a választ kaptam, értsük meg a helyzetüket, nem engedhetik meg, mert mi lesz akkor, ha emiatt elviszik innen a gyerekeket.

Alapítványi óvoda esetében, ahová a gyerekek térítési díjért járnak, ez nyilván komoly oknak számít, és így érthető az is, hogy Pajor Tibor milyen károkozásról beszél.

Bartók Béla, a Fidesz helyi elnöke így kommentálta az elhangzottakat:
– Úgy tűnhet, a magát jobboldalinak mondó Pajor úr jobban aggódik egy multinacionális cég fizetős óvodájának bevételeiért, mint a helyben élők és az ide óvodába járók tiszta levegőjéért.

Pajor Tibort lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

 

(Helyi Téma Online)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.