Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 46 vendég böngészi
250 millióval sürgetnek Nyomtatás E-mail
2009. január 23.
Kézbe vette a kerület a szakrendelő sorsát. Sikert aratott az Együtt Újpestért Összefogás elnevezésű civil kezdeményezés, amelyet a Fidesz kerületi szervezete hívott életre az elmúlt ősszel: a képviselő-testület 250 millió forintot szavazott meg a 2009-es költségvetésből a szakrendelő korszerű­sítésére.

 

A döntés azért lehet különös, mert a Károlyi Sándor Kórház által működtetett szakrendelő valójában nem a kerület, hanem a főváros tulajdonában van. A Károlyi-kórház jelentős anyagi veszteséget görget maga előtt évek óta, ezért – mint arról már lapunk is beszámolt – a főváros részéről felmerült annak összevonása más budapesti szakrendelőkkel. Ez gyakorlatilag azt jelentené, hogy a kerületben megszűnne a járóbeteg-ellátás a rendelőben.

Fideszes javaslat volt, hogy ingatlanértékesítéssel és át­-szervezéssel korszerűsítsék a szakrendelő épületét, ehhez azonban a főváros előfinanszírozására lenne szükség. A közgyűlés eddig nem tárgyalta érdemben az ügyet. A másik javaslat szerint az önkormányzatnak kellene vállalnia a szakrendelő fenntartását, így lehetne garanciát találni arra, hogy a betegellátás ne szűnjön meg a kerületben.

 

 


A múlt év tavaszán Derce Tamás polgármester úgy nyilatkozott, a szakrendelő átvételének anyagi fedezete még nincs meg, Trippon Norbert szocialista alpolgármester pedig ugyanekkor úgy vélekedett, az átvétel pénzügyileg ellehetetlenítené az önkormányzatot. Decemberben mégis egyöntetűen a 250 milliós beruházás mellett szavazott a testület.

 

A szocialista városvezetés azzal indokolta a 250 millió forintos beruházást, hogy ezzel kíván nyomást gyakorolni a fővárosra, hogy a ráeső 500 millió forintos beruházási összeget a 2009. évi költségvetéséből biztosítsa – mondta el Bartók Béla, a Fidesz kerületi szervezetének elnöke, majd hozzátette. – A Fidesz álláspontja szerint elodázhatatlan a szakrendelő felújítása, korszerűsítése, ezért támogatja a 250 millió forintos ráfordítást, ugyanakkor továbbra is a szakrendelő átvételét tartja az egyetlen jó megoldásnak. A főváros rossz gazdája a Károlyi-kórháznak és a szakrendelőknek, azok helyzete továbbra is bizonytalan. Nem hiszünk abban, hogy a főváros 500 millió forintot költ a szakrendelő felújítására, ugyanakkor továbbra is fennáll a veszélye az intézmény privatizációjának.

 

(Helyi Téma Online)

 

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés