static-aside-menu-toggler
gkSearch

Sajtótájékoztatót tartott Wintermantel Zsolt, a Fidesz Újpesti és Észak-angyalföldi választókerületi elnöke. A sajtótájékoztatón beszámolt a kormány legújabb intézkedéseiről.

A Fidesz-KDNP kormány döntései értelmében négy fontos területen is előre lép Magyarország.

– mondta el.

Elsőként azt szeretném elmondani, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémium mellé újabb jó hírünk van az időseknek. A teljes 13. havi nyugdíjat biztosítja a kormány jövő februárban. Tavaly áprilisban döntött úgy a Fidesz-KDNP kormány, hogy a járvány miatti családokat és a gazdaságot segítő mentőcsomag részeként az időseket is támogatni szeretné és visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat.

Másodikként fontos elmondani, hogy januártól 200 ezer forintra nő a minimálbér és 260 ezer forintra a szakmunkás minimálbér. A minimálbér így magasabb lesz a Gyurcsány-féle baloldal által fizetett 2010-es átlagbérnél.

Harmadik egy  családtámogatási döntés: a családi adó-visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t. Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk, és nem akarunk újabb terheket tenni a vállukra, ahogy azt ők a 2009-es gazdasági világválságkor tették.

Negyedikként a gyermekes családok, a nyugdíjasok mellett a kormány a fiatalokat is célzottan segíti a járvány alatt. Januártól nem kell jövedelemadót fizetni a 25 év alattiaknak, ezzel havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük. A fiatalok adócsökkentését is a gazdasági növekedés teszi lehetővé. Jó, ha felidézzük, mit üzent a fiataloknak a baloldal vezetője Gyurcsány Ferenc, amikor kormányon volt.

Szó szerint azt mondta:

„El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni.”

A felsorolt intézkedések jól mutatják a Fidesz-KDNP célkitűzését, miszerint Magyarországot előre kell vinni, nem pedig hátra. Nem hagyhatjuk, hogy a múlt emberei újra megragadják a hatalmat!

Wintermantel Zsolt kérdésre válaszolva elmondta: megdöbbentő a fővárosi ingatlankorrupciós botrány. Ez szerinte köztörvényes bűnügy, de annak kimenetelétől függetlenül ki kell mondani:

az egykori Újpesti Uszoda területének az újpestiek tulajdonában kell maradnia, és az hogy ott mi létesüljön arról az újpesti embereknek kell döntenie.

Magyarországnak előre kell mennie https://ujpestifidesz.hu/images/content_img/2021/12/wzs1203_01.jpg Super User