Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi
Az újpesti Fidesz helyi összefogással mentené meg a szakrendelőt - Az MNO cikke Nyomtatás E-mail
2008. április 28.
Az fideszes képviselő kommünikéjében emlékeztet arra is, hogy „a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottsága néhány héttel ezelőtt döntött arról, hogy a jelenleg a Károlyi István Kórház keretein belül működő szakrendelést funkcionálisan privatizálják”.

Wintermantel leszögezte: a szakrendelő privatizációja elfogadhatatlan a Fidesz számára, és mivel úgy látják „a főváros nem képes garantálni az egészségügyi ellátórendszer megfelelő működését”, ennek okán kezdeményezik, hogy „az Újpesti Önkormányzat vegye át a felnőtt és gyermek szakrendelést, ezzel akadályozzuk meg a privatizációt és az ellátás színvonalának romlását. Az átvétel minden anyagi és szakmai feltétele adott Újpesten is”.

A fideszes politikus úgy véli, hogy „az országos politika rossz döntései a mi gyermekeink, időseink szociális biztonságát is fenyegetik, ezért szükség van az újpestiek aktív összefogására”.

A március 9-i szociális népszavazás elsöprő sikere megmutatta, hogyha az emberek összefognak, képesek megvédeni magukat a politika túlkapásaival szemben – írja a közleményben amelyben arra is felhívja a figyelmet, hogy „Újpesten is olyan egyetértés, összefogás jött létre, amilyenre nem volt példa az elmúlt évtizedekben egyetlen szavazás vagy választás alkalmával sem”. Wintermantel kijelenti azt is, hogy az Együtt Újpestért Összefogás nem hivatalos szervezet kíván lenni, hanem egy újfajta, mindenféle kötelezettségtől mentes, szabad közössége azoknak, akik készek összefogni egy-egy fontos helyi ügyben.

A Fidesz Újpesti Szervezete ezért összefogásra kér mindenkit – teszi hozzá az egyéni képviselő, és egyúttal aláírásgyűjtést indít a szakrendelő átvételéért. Megjegyzi: a napokban minden újpestihez, 45 ezer háztartásba juttatják el a szakrendelő átvételére vonatkozó és az összefogásra buzdító üzenetüket „abban bízva, hogy a népszavazás sikeréhez hasonlóan a helyi ügyekben is sikerre vezet közös kiállásunk”.

(MNO)
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés