Névnap

Ma 2018. április 21., szombat, Konrád és Zelmira napja van. Holnap Csilla és Noémi napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 71 vendég böngészi
Egészségügyi összefogásra buzdítanak az újpesti fideszesek - a Magyar Hírlap cikke Nyomtatás E-mail
2008. április 24.

Napokon belül döntést kell hozni az újpesti Károlyi Sándor Kórházhoz tartozó felnőtt-szakrendelő jövőbeni sorsáról. A főváros egészségügyi bizottsága még februárban döntött úgy, hogy pályázatot ír ki a fenntartásában lévő intézmény működtetésének privatizációjára. A közgyűlés elvetette a döntést, és Pesti Imre szakbizottsági alelnök szerint azért függesztette föl a folyamatot hatvan napra, hogy legyen idő új elképzelés kidolgozására. A szakpolitikus szerint a főváros elsőbbséget biztosítana a kerületnek, ha az átvenné a járóbeteg-ellátási feladatot. Szerinte a labda most Derce Tamás kerületi polgármesternél van, aki egyelőre nem mutatott érdemi hajlandóságot a szakrendelő átvételére. A szakpolitikus attól tart, hogy a IV. kerület kicsúszik az időből, így végül a privatizáció sorsára juthat az újpesti egészségház.

Ennek akarja elejét venni a Fidesz helyi szervezete. Wintermantel Zsolt, a párt kerületi és fővárosi képviselője szerint az újpesti egészségügy megmentése túlmutat a politikán, amire legutóbb a szociális népszavazás adott példát. Mint mondta, számítások szerint a felnőtt-szakrendelő fönntartása csaknem nullszaldós lehetne, a gyermek-szakrendelőé pedig évente nyolcvan–százmillió forintjába kerülne a tizenötmilliárd forintos költségvetésű kerületnek, de azzal meg lehetne akadályozni, hogy – a tervek szerint – a Madarász utcai kórházba kelljen hordani az újpesti kicsiket. A Fidesz a szakrendelők kerületi átvételére aláírást indított, és szórólapokat juttatott el minden postaládába. Wintermantel szerint már sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Derce Tamás Újpest polgármestere nem kívánt nyilatkozni szándékáról, közölte, álláspontját az ügyben az Újpesti Napló pénteken megjelenő számában fejti majd ki, ott mindenki elolvashatja.

 

Niczky Emőke

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés