Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 44 vendég böngészi
Felemás siker - 250 millió forint a Szakrendelőnek Nyomtatás E-mail
2009. január 05.
Az Újpesti Önkormányzat Képviselőtestülete 2008. december 18-án tartott ülésén 250 millió forintot szavazott meg az újpesti szakrendelő korszerűsítésére. A döntés egyértelmű sikere a Fidesz által indított Együtt Újpestért Összefogásnak, amely az idei év elején kezdeményezte, hogy Újpest, a legtöbb kerülethez hasonlóan vegye át és korszerűsítse a jelenleg a Fővárosi Önkormányzat Károlyi Sándor Kórháza által működtetett Szakrendelőt.
Többen furcsállják azt, hogy az Újpesti Önkormányzat olyan intézményre fordít negyedmilliárd forintot, amely nincs a tulajdonában, és amelynek működtetésére nincs semmilyen befolyása. A működtető Károlyi Kórházat csődgondnok javaslatai alapján építik le, további sorsa a szakrendelővel együtt a fővárosi politikai csatáktól és alkuktól függ.  

Mégis, ha felemásan is, de siker ez a döntés, ahhoz képest, hogy idén az Újpesti Napló április 25-i számában Dr. Derce Tamás még azt nyilatkozta: ,, A felnőtt és gyermek szakrendelők átvételének és működtetésének pénzügyi fedezete nincs meg.  Aki ennek ellenkezőjét mondja , az szándékosan csődbe akarja vinni az újpesti Önkormányzatot, és az elégtelen finanszírozás következtében a szakrendelőket..." .  

 
Dr.Derce Tamás polgármester és Dr.Trippon Norbert alpolgármester összesúg 

 

Ugyanebben a számban Dr. Trippon Norbert szocialista alpolgármester így nyilatkozott:
"... nem túlzás azt állítani, hogy mind a működés, mind a felújítás rövid távon is milliárdos nagyságrendű kiadást jelentene Újpest Önkormányzata számára, amennyiben át kívánja venni (ti. a szakrendelőket), melyre sem fedezet, sem forrás nincsen. ... a szakrendelő és Gyermek szakrendelő átvétele (esetén) - Újpest Önkormányzata elindulna a totális eladósodás útján! Ezt meg kell akadályozni!"

 

Ehhez képest 180 fokos fordulat, hogy mind a szocialisták, mind a polgármester úgy ítélte meg, van fedezet és forrás a 250 milliós beruházásra, úgy hogy a tulajdonos főváros eddig egyetlen fillért sem fordított a felújításra, és a gyermek szakrendelő átköltözetését is az Újpesti Önkormányzatnak kellett támogatnia. A szocialista városvezetés azzal indokolta a 250 millió forintos beruházást, hogy ezzel kíván nyomást gyakorolni a fővárosra, hogy a ráeső 500 millió forintos beruházási összeget a 2009. évi költségvetéséből biztosítsa.


A Fidesz álláspontja szerint elodázhatatlan a szakrendelő felújítása, korszerűsítése, ezért támogatja a 250 millió forintos ráfordítást, ugyanakkor továbbra is a szakrendelő átvételét tartja az egyetlen jó megoldásnak. A főváros rossz gazdája a Károlyi Kórháznak és a Szakrendelőknek, azok helyzete továbbra is bizonytalan. Nem hiszünk abban, hogy a főváros 500 millió forintot költ a szakrendelő felújítására, ugyanakkor továbbra is fennáll a veszélye a szakrendelő privatizációjának.


Korábban az önkormányzat által megrendelt szakvélemény a négy érintett épület - a Felnőtt szakrendelő, a Gyermek-szakrendelő, a Mentálhigiénés Állomás valamint a Fóti úti tüdőszűrő állomás - összes felújítási, műszer-, gép-, eszközbeszerzési költségét 410-490 millió forint közötti összegre becsülte. Ennek fényében még kevésbé érthető, hogy a szocialista többség és a polgármester, a rendelkezésre álló 250 millió forintot, miért a főváros tulajdonára fordítja, ahelyett, hogy szakrendelő átvételével biztosítaná az újpestiek megfelelő egészségügyi ellátását.

 

Az Együtt Újpestért Összefogás ezért továbbra is kiáll a szakrendelő átvételéért, és kéri az újpestieket, hogy továbbra is csatlakozzanak kezdeményezésünkhöz.

 

Hozzászólások  

 
+2 #2 Baumag 2011-09-21 16:00
A reumára december 27.-re adtak időpontot. Kínomban a 13. kerület rendelőjét kerestem fel, ahol már másnap elláttak. A Fidesz levelemre még válaszra sem méltatott.
A vérvétel, már évek óta egy tragédia Újpesten. Vajon a felelősök mit csinálnak?
 
 
+2 #1 Hotorán János 2009-06-06 09:16
A szakrendelőben vérvételre mentem de. 9 órakor.Közölték, hogy 100 db. vérvételt csinálnak naponta,ez a kvóta már rég elfogyott és elküldtek tekintet nélkül arra, hogy milyen sűrgös a beavatkozás.Túl azon,hogy még egyszer sem tudtam úgy odamenni, hogy ne változtattak volna a saját szabályaikon,ez korábban számomra elképzelhetetle n mélységét jelenti a betegellátásnak .