Névnap

Ma 2017. november 23., csütörtök, Kelemen és Klementina napja van. Holnap Emma napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
november
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Már 700 millió az adósság Nyomtatás E-mail
2008. október 15.
Tiltakozik a kerület az egészségügy ellehetetlenítése miatt

Meghaladja a 700 millió forintot az újpesti Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet adóssága. A kerület vezetése attól tart, hogy a fenntartó, a főváros működésképtelennek nyilvánítja, és bezárja a kórházat. Ezzel összesen 200 ezer újpesti és rákospalotai kerül nagyon nehéz helyzetbe.

– A Horthy-rendszerben négy kórházat tartott el Újpest, a szocializmus alatt is rendesen működött a betegellátás. Azóta vagyunk nehéz helyzetben, amióta a demokráciát építjük – nyilatkozott meglehetősen emelt hangon Derce Tamás polgármester a jelenlegi hely­zetről.

A Károlyi Sándor Kórház már 700 millió forintos hiánnyal küzd, amiből 460 millió lejárt követelés. A főváros vissza nem térítendő hitel formájában igyekszik támogatni az intézményt, a hozzáértők szerint azonban ez semmire sem elég.

– 1970 óta dolgozom a kórházban – mondta el Dr. Hollósi Antal főorvos. – Amikor ide kerültem, arról volt szó, hogy egy új, nyolcemeletes épületben vonják össze a különböző osztályokat. A dél-pesti és a Margit-kórház megépülése után logikusnak tűnt, hogy a térség ellátása érdekében valóban megépül az új épület. Azonban a terv lekerült a napirendről, helyette Káposztásra, majd a XVI. kerületbe terveztek új kórházat. Ezek után a pestújhelyi volt orosz katonai kórház átalakítását tervezték, végül a Honvéd-kórház fejlesztése mellett döntöttek. Néhány éve megint szóba került, hogy egy négyemeletes épületben vonják össze az osztályokat a Károlyi-kórházon belül, de ehelyett a szakrendelés leépítése kezdődött meg.

 

Zárva


Mint lapunkban már beszámoltunk, a főváros bezárta a szakrendelők közül a Károlyi­kórház felügyelete alá tartozó urológiát és a szülészetet, idén pedig már szóba került a gyermek szakrendelés áthelyezése is a XIII. hosszú távon pedig a IX. kerületbe.

A Fidesz kezdeményezé­sére létrejött civil összefogás során aláírásokat gyűjtöttek a helyi polgárok a szakrendelés megmentése érdekében. VÉSZHELYZET - Veszélybe kerül 200.000 ember egészségügyi ellátása
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés