Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 91 vendég böngészi
Megmentik a szakrendelést Nyomtatás E-mail
2008. május 08.
A Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottsága néhány héttel ezelőtt döntött arról, hogy a Károlyi Sándor Kórház keretein belül működő szakrendelést funkcionálisan privatizálja. A döntés végrehajtását a közgyűlés a jog adta lehetőséggel élve 60 napra felfüggesztette. Ennyi idejük van a IV. kerületieknek, hogy tegyenek valamit az ügy érdekében.

– Az eddigi elképzelések szerint a helyi gyermekszakrendelést a Madarász utcába költöztetnék, hosszú távon pedig a Heim Pál Gyermekkórházba, ami azt jelentené, hogy az újpesti gyerekeknek a IX. kerületbe kellene járniuk – mondta el Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő. – A felnőtt szakrendeléssel kapcsolatban döntöttek úgy, hogy funkcionálisan privatizálják. Ez elfogadhatatlan számunkra.

A kerületi ellenzéki képviselők már korábban javasolták, hogy a szakrendelés finanszírozását vegye át az önkormányzat. A jogi szabályozás szerint erre mód volna, és a főváros készséggel átadná az ügyet, ha az önkormányzat ezt kérné. Ám úgy tűnik, a kerületvezetés vonakodik ezt megtenni, a testület eddig nem állt ki a javaslat mellett.

– Ezért döntöttünk úgy, hogy széles összefogást kezdeményezünk – tájékoztatott Wintermantel Zsolt. – Megkezdtük az Együtt Újpestért Összefogás szervezését, amely nem hivatalos szervezet kíván lenni, hanem egy újfajta, mindenféle kötelezettségtől mentes, szabad közössége azoknak, akik készek összefogni egy-egy fontos helyi ügyben. 45 ezer háztartásba juttattuk el a szakrendelő átvételére vonatkozó és az összefogásra buzdító üzenetünket abban bízva, hogy a népszavazás sikeréhez hasonlóan a helyi ügyekben is sikerre vezet a közös kiállás.

Az összefogás célja tehát nem más, mint hogy az önkormányzat előtt demonstrálja: az újpestiek magukénak érzik az ügyet, és ragaszkodnak a szakrendelés megtartásához.

K.Gy.
 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés