Névnap

Ma 2017. szeptember 23., szombat, Tekla és Líviusz napja van. Holnap Gellért és Mercédesz napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
szeptember
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 38 vendég böngészi
Újpesti ultimátum a fővárosnak Nyomtatás E-mail
2008. október 04.

Végnapjait éli az újpesti Károlyi kórház. Nagy István kerületi alpolgármester szerint a főváros működtetésében lévő intézménynek eddig hétszázmillió forint adóssága gyűlt össze, ebből 460 millió forint a már lejárt tartozás. A kétszázezer ember ellátásáért felelős kórházat tíz évvel ezelőtt még fejleszteni akarták, tavaly viszont megfosztották az urológiai és szülészeti részlegétől.

A politikus szerint a Károlyi az egészségügyi reform állatorvosi lova, most ráadásul áldozatul esik az úgynevezett budapesti egészségügyi modellnek, amely koncentrálná a fővárosi kórházak erőforrásait. Nagy István szerint a Károlyiban így idővel csak krónikus és rehabilitációs munka folyna, aktív gyógyítás nem. A kórház saját intézkedési terve értelmében most összeköltözik a sebészeti és a traumatológiai osztály, utóbbi félmillió embert lát el.

Az alpolgármester két dologban bízik: új vezetése lesz a fővárosnak a budapesti modell beindítása előtt, s addig is legalább a Károlyi felnőtt- és gyermekrendelőjét meg lehet menteni. Ennek érdekében a kerület vezetése "bekeményít" – az a három újpesti képviselő, akinek a fővárosban is van mandátuma, csak akkor szavazhatja meg a fővárosi költségvetést, ha abban tételesen szerepel a felnőttszakrendelő felújítására, valamint a gyermekek befogadását célzó átalakítására szánt hétszázmillió forint megelőlegezése. A helyzet azért érdekes, mert a három politikus közül Wintermantel Zsolt a Fideszt, Hock Zoltán az MDF-et, Szalkai István pedig az MSZP-t képviseli. Az alpolgármester számításai szerint már ketten is megakadályozhatják a költségvetés elfogadását.

(Magyar Hírlap) Niczky Emőke

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés