Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 99 vendég böngészi
Új országgyűlési választások kiírását kezdeményezi a Fidesz Nyomtatás E-mail
2009. január 27.

 

A kormány hibás politikai lépései miatt a válság elhúzódására kell számítani. Ebben az esetben hatékony válságkezelésre van szükség, amit csak egy hiteles, a többség bizalmát bíró és cselekvőképes kormány tud megvalósítani. Javasoljuk ezért új választások kiírását és az Országgyűlés feloszlatását - hangzott el Navracsics Tibor sajtótájékoztatóján.

A Fidesz elnökségi ülése értékelte a kormányválság óta eltelt időszak során nyújtott teljesítményét, és megállapította, hogy egyértelműen a kormányzat hibás politikai lépései miatt él meg krízist Magyarország - mondta el sajtótájékoztatóján Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője, majd rámutatott: a kormány nem a válság kezelésével, hanem a saját nyilvánosság előtt kialakított képének ápolásával van elfoglalva.

A kormányzat politikájára a kapkodás jellemző. Bizonyítják ezt többek között az ellentétes nyilatkozatok az adócsökkentés ügyében is. December 5-én a miniszterelnök még kizárta az adócsökkentést, január 26-án azonban már a szükségességéről beszélt, majd ma - ismét ellentmondva önmagának - újból a csökkentés lehetőségét hangoztatta.

 

 

Új választások kiírására van szükség! (Navracsics Tibor)
Kattintson a képre a videó lejátszásához!
 

 

A miniszterelnök nem találja a válságkezelés fonalát, ehelyett újabb hitelfelvétellel zálogosítja el az országot. A Nemzetközi Valutaalaptól és az Európai Uniótól felvett kölcsönök után tegnap szembesülhettünk az újabb, 132 milliárd forintos hitelfelvétellel.

Ennek következtében kétségessé vált Magyarország válságból való kilábalása. A mínusz 3 százalékos gazdasági növekedés, valamint a rendkívül magas államadósság tovább nehezítik a helyzetet. A válság el fog húzódni - hangsúlyozta a politikus.

Ebben a helyzetben hatékony válságkezelésre van szükség, amit csak egy hiteles, a többség bizalmát bíró és cselekvőképes kormány tud megvalósítani. Egy olyan kormány, melyben bíznak a választópolgárok.

Navracsics Tibor elmondta: a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökségének álláspontja szerint új választásokat kell kiírni, melyet a költséghatékonyság szempontjából célszerű az Európai parlamenti választásokkal egy időben megtartani.

Szükség van tehát arra, hogy az Országgyűlés feloszlassa önmagát. Ezért a rendkívüli parlamenti ülésre egy olyan határozati javaslatot nyújt be a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja, mely március 8-i hatállyal mondaná ki az Országgyűlés feloszlatását. Ez az időkeret lehetővé teszi az általános vita lefolyását, valamint márciusi feloszlatás már a jogszabályok által megadott határidőn belül van, vagyis a köztársasági elnök úr - amennyiben ezt jónak látja - kitűzheti az új választásokat az európai parlamenti választások időpontjára.

A Fidesz frakcióvezetője kijelentette: a jelenlegi hosszú agóniának csak egy új országgyűlési választás vethet véget. A választópolgárok elé kell állni, és az új helyzetben új mandátumot kell kérni tőlük. Arra kérjük a magyar demokrata, szabad demokrata és szocialista képviselőket, hogy járuljanak hozzá ahhoz, hogy ebben az új helyzetben kikérhessük a választópolgárok véleményét - mondta végül Navracsics Tibor.

 

(Fidesz.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #1 VITOS GÁBOR 2009-02-17 21:33
Magam is teljes meggyöződéssel vallom: ma a magyar össztársadalmi Válságbol(erkől csi,gazdasági) ezt az országot egy EP idején tartandó Uj Választás mentheti meg a további szakadéktól,ami felé gyurcsányék kártékony alkalmatlan kormánya ami szembe megy a Magyar Társadalom érdekeivel!sodo rja.
Ma a Magyar Társadalom markáns többsége Változást új FIDESZ-KDNP Kormányt és méltóbb igazságosabb társadalmi felemelkedést vár el az EU-ban!
gyurcsányékkal soha nem lesz EU szinvonalunk, mert nem akarják a fejlődés kártékony kerékkötői s e honban akkor lesz igazán rendszerváltás, ha a magyarNép döntő démokratikus többsége mond voksával itéletet a balliberális rákfene felett ami hazánk 7 éve tartó lecsuszásának, pusztulásának az emberi és anyagi erőforrásértéke k tönkretételéhez , lefolytásához, szétforgácsolód ásához vezetett!!
Hajrá Magyarország!!!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.