Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 42 vendég böngészi
Gyalázat a címlapon Nyomtatás E-mail
2009. január 28.
Érthetetlen és elfogadhatatlan, hogy az Újpesti Napló idei első számának címlapján köszönti a felszabadulásra emlékezőket, megfeledkezve arról, hogy sokak számára a szovjet hadsereg bevonulása az igazi borzalmak kezdetét jelentette.
 

Nem elfeledve és tiszteletben tartva azok emlékét és emlékezését, akik tevőlegesen, vagy életük feláldozásával küzdöttek a náci megszállás ellen, egy közpénzből fenntartott, minden Újpestihez szóló újság nem tiporhatja meg, a szovjetek által elhurcoltak, kiraboltak, és megerőszakoltak emlékét. Miután a Vörös Hadsereg bevonult Újpestre a városparancsnok háromnapos szabadrablást engedélyezett katonáinak. Az ország lakosságának nagy része számára a szovjet hadsereg jelentette a háború borzalmait, és nehéz megmagyarázni valakinek, miért jelképez felszabadulást egy olyan nap, amely a maga vagy családja, barátai számára személyes tragédiát jelentett.

 


 

A háború végével megkezdődött a proletárdiktatúra kiépítése, a megszállók több mint 200 000 civilt hurcoltak a Szovjetunióba. A szovjet megszállókat kiszolgáló Magyar Kommunista Pártnak alapvető érdeke volt a lakosság Szovjetunióval kapcsolatos érzelmeinek befolyásolása, és a fiatalság nevelése céljából, április 4-ének, mint a felszabadulás napjának a megünneplése.


Mi lehet az Újpesti Napló célja, ezzel a nyíltan egyoldalú, a többség által visszautasított nézetek arcátlan propagálásával? A Vörös Hadsereg már kivonult Magyarországról, egykori kiszolgálóik, és követőik mintha az idő kerekeit szeretnék visszaforgatni. Korábbi cikkünk szerint az Újpesti Média Kht. a feudalizmus után a szocializmusba tart, nem gondoltuk volna, hogy ezt ennyire szó szerint képzelik.

 

Kapcsolódó cikkek:

 

Hozzászólások

 
0 #4 susogó 2009-03-03 16:19
Ha többségi alapon értékelünk, ma is jól jönne egy felszabadulás, hogy visszakapjuk azt, amit elloptak e nemzetttől.
 
 
0 #3 Juci anya 2009-02-12 16:15
kezsi! igazgad van, éppen ezért nem kellene megemlékezni róla, főleg nem címlapon, főleg nem helyi újságban, főleg sehol! Juci anya
 
 
0 #2 Szalma Botond 2009-02-05 15:46
Tisztelt Szerkesztők!

Még jobb lett volna, ha azzal kezdik a cikket, hogy erre az újpesti KDNP önkormányzati képviselője hívta fel a figyelmet az utolsó - 2009 január 27.-i - ülésen.
 
 
0 #1 kezsi 2009-02-04 14:47
Ha többségi alapon értékeljük,hát mégiscsak lakosságunk többsége volt akik meg és felszabadultak attol a rendszertől, amely nekik,nekünk a mély társadalmi egyenlőtlensége t, a munkanélküliség , iskolázatlanság ,stb.nyomooruságát és kilátástalanság át j elentette.
Amipedig a megszállást illeti az egyben valamiféle "visszaszállás" is lehetett abból eredően,hogy ugye mi előbb kerültünk ővelük szembe megszállói helyzetbe és sokak szerint nem is sokkal különbb magatartással-sajnos /a háboru mindég -napjainkban is:olvassuk csak a napi híreket!/ilyen.Mindez nem halványithatja a háboru áldozatainak, elszenvedőinek tiszteletét.De ferde, egyoldalu beállitással az Ő tiszteletüket is elbizonytalanit aná.Csak annyi megbecsülést várhatunk magunknak,amenn yit képesek vagyunk másoknak is megadni.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.