Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 11 vendég böngészi
Nem tűr halasztást a füst ügye Nyomtatás E-mail
2009. február 05.

Rákospalota és Újpest szakértői egyetértenek abban, hogy a kerülethatáron álló öntöde ügye nem tűr to­vábbi halasztást. A füst mindenkit zavar, ezért a két kerület végre egységesen lép fel.

 

Végre együttműködés született a IV. kerület és a XV. kerület egészséges környezetért aggódó szakértői között. Mint arról lapunk beszámolt, az újpesti Elem utcában működő külföldi tulajdonú öntöde füstje zavarja a környéken lakókat. Az Elem utca a Rákospalotát és Újpestet elválasztó vasút mellett húzódik, ezért az üzem mindkét kerület szélén élőket irritálja.A füst hosszú időn keresztül elsősorban a rákospalotaiakat bosszantotta, ám idén nyáron már az újpestiek is tapasztalni kezdték annak kellemetlenségeit.

A lakók 2002-től előbb a IV. kerületi, majd a XV. kerületi önkormányzatot kérték, hogy segítsen, ám érdemi lépés nem történt. A fordulat most állt be, amikor is rendkívüli bizottsági ülésen tárgyalták Újpesten az öntöde ügyét. Az ülést Wintermantel Zsolt újpesti fideszes képviselő hívta össze, és 28 meghívott vett részt rajta.

A XV. kerületből Novák Ágnes, a polgári szövetség képviselője volt jelen. Ő évekkel ezelőtt karolta fel az ügyet.- Mivel én 2006 októbere óta vagyok egyéni képviselő az érintett területen, Rákospalotán, 2006.  
novemberben engem is megkerestek, akkor kezdtem az adatgyűjtésbe.  
Vezettünk ,,bűznaplót", majd 2007 februárjában interpelláltam a XV.  
kerület polgármesteréhez. Ezenkívül nem sokat tehettem: hosszadalmas levelezésbe bonyolódtam a jegyzővel - mondta el Novák Ágnes.- Tavaly az újpesti érintett terület önkormányzati képviselőjével, Hladony Sándorral együtt próbáltunk továbblépni. Majd személyesen felkerestem Derce Tamás IV. kerületi polgármestert, és próbáltuk meggyőzni a probléma komolyságáról. Ennek eredménye a rendkívüli bizottsági ülés, amelyen elhangzott, hogy újabb mérésekre van szükség. Derce Tamás felvetette, hogy akár perre is sor kerülhet. A két kerület szakértői pillanatnyilag egységesen úgy vélekednek, hogy az öntöde ügyének megoldása nem tűr további halasztást.

Helyi Téma (Kerékgyártó György)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.