Névnap

Ma 2017. augusztus 20., vasárnap, István napja van. Holnap Sámuel és Hajna napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
augusztus
H K Sz Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 86 vendég böngészi
Összefogás kell a Heilingenkreuzi szemétégető ellen Nyomtatás E-mail
2009. február 16.

 

Ötven forintért bárki szolidaritást vállalhat Szentgotthárd városával, ennyibe kerül ugyanis az az előre megírt és megcímzett, kétnyelvű képeslap, amellyel a magyar polgárok tiltakozhatnak a település mellé tervezett osztrák szemétégető ellen. Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere kéréssel fordult a lakossághoz: arra buzdított, hogy minél nagyobb számban adják föl a burgenlandi tartományfőnöknek és a beruházó Begas nevű vállalat igazgatójának szóló képeslapokat. A küldés ingyenes annak, aki a nemzeti olajtársaság töltőállomásain található ládikákba dobja be a levélkét. A képeslapok megvásárlásából befolyó pénzt a Szentgotthárdért Közalapítvány kapja.

 

 


 


Az osztrák beruházó nemcsak a helyiek életére és egészségére, hanem a természet értékeire sincs tekintettel, a térségben három nemzeti park található. A lakosság döntő többsége a turizmusból él, de sokaknak a biogazdálkodás, a földművelés és a kertészkedés biztosít kenyeret.


"A vállalat 325 ezer tonna szemetet kíván évente elégetni. Ez csaknem a tízszerese annak, ami Burgenland tartományban keletkezik" - mondta Áder János, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus szerint korábbi rossz tapasztalataink, például a Rába és a Lapincs folyamatos szennyezése miatt nem bízhatunk abban az osztrák ígéretben, hogy az erőműben minden határértéket betartanak.

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.