Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 88 vendég böngészi
Összefogás kell a Heilingenkreuzi szemétégető ellen Nyomtatás E-mail
2009. február 16.

 

Ötven forintért bárki szolidaritást vállalhat Szentgotthárd városával, ennyibe kerül ugyanis az az előre megírt és megcímzett, kétnyelvű képeslap, amellyel a magyar polgárok tiltakozhatnak a település mellé tervezett osztrák szemétégető ellen. Viniczay Tibor, Szentgotthárd polgármestere kéréssel fordult a lakossághoz: arra buzdított, hogy minél nagyobb számban adják föl a burgenlandi tartományfőnöknek és a beruházó Begas nevű vállalat igazgatójának szóló képeslapokat. A küldés ingyenes annak, aki a nemzeti olajtársaság töltőállomásain található ládikákba dobja be a levélkét. A képeslapok megvásárlásából befolyó pénzt a Szentgotthárdért Közalapítvány kapja.

 

 


 


Az osztrák beruházó nemcsak a helyiek életére és egészségére, hanem a természet értékeire sincs tekintettel, a térségben három nemzeti park található. A lakosság döntő többsége a turizmusból él, de sokaknak a biogazdálkodás, a földművelés és a kertészkedés biztosít kenyeret.


"A vállalat 325 ezer tonna szemetet kíván évente elégetni. Ez csaknem a tízszerese annak, ami Burgenland tartományban keletkezik" - mondta Áder János, a Fidesz országgyűlési képviselője. A politikus szerint korábbi rossz tapasztalataink, például a Rába és a Lapincs folyamatos szennyezése miatt nem bízhatunk abban az osztrák ígéretben, hogy az erőműben minden határértéket betartanak.

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.