static-aside-menu-toggler
gkSearch

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete azonnali magyarázatot vár Trippon Norbert költségvetését felelős alpolgármestertől és a baloldali városvezetéstől, az óvónők béremelésének ügyében.

Amint közismert, a kormány döntése alapján az óvónők bére 32,2 százalékkal emelkedik az idei évtől.  Ezzel a jelentős emeléssel az önkormányzati fenntartású óvodákban az óvodapedagógusok bérének átlagosan 630 ezer forintra kellene emelkednie. A béremelés forrását az kormány az állami költségvetésből biztosítja a fenntartó önkormányzatoknak.

Közel egy hete jelent meg a hír arról, hogy Újpesten ezzel szemben a Trippon Norbert által irányított baloldali városvezetés az óvónők átlagos fizetését mindössze 572 030 forintra emelte. Így az újpesti óvónők átlagosan majdnem 58 000 forinttal kevesebb pénzt kapnak havonta.

Az ügyben egyre nagyobb a botrány, egyre többen teszik fel a kellemetlen kérdést: hol van az óvónők pénze?  Trippon miért nem fizeti ki nekik a törvény szerint járó bért?

Trippon Norbert közel egy hete hallgat és nem hajlandó reagálni a súlyos felvetésre.

A Fidesz azonnali magyarázatot vár arra, hogy hová lett az óvónők pénze, és felszólítja Trippon Norbertet, hogy az állam által biztosított, megemelkedett béreket késedelem nélkül és teljes egészében biztosítsa az újpesti óvónőknek és óvodai dolgozóknak.

Hová lett az óvónők pénze? - Közlemény https://ujpestifidesz.hu/ Super User