Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Kutyawellness Nyomtatás E-mail
2009. február 24.
Nyithatunk Bécsben cukrászdát. Ma sem tudjuk, hogy a csatlakozási kampány egyik legemlékezetesebb felvetése nyomán hány magyar vállalkozó nyitott üzletet az osztrák fővárosban, de a haza kis- és középvállalkozói szektor válsága nem elsősorban a világgazdasági hatások, hanem sokkal inkább a kormány elfuserált gazdaságpolitikájának eredménye.
 
Hovatovább népmesei elem a kormány propagandájában a folyamatos hivatkozás az óriási összegű európai fejlesztési forrásokra, amelyről minél többet beszélnek, annál kevesebb jut belőle a tőke és forráshiányos szektoroknak. Ha a miniszteri vagy éppen miniszterelnöki sajtótájékoztatók minden hétre jutó dicsőséges bejelentésein túl nézünk, igen bizarr az összkép: a lopástól a mutyizásig, Weiszenbergertől a kutyawellnes-ig húzódik a sajátságos MSZP-s gazdaságfejlesztés.
 
Weiszenberger László volt MSZP-s képviselőt és kistérségi megbízottat öt év letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. Weiszenberger egy 2005-ben rögzített rejtett kamerás felvételen azt ígérte egy vállalkozónak: pénzért cserébe el tudja intézni, hogy minisztériumi támogatást kapjon.  A felvétel szerint a pénzt részben a minisztériumi és politikai kapcsolatok számára kellett, de az eljárásban a volt MSZP-s képviselő cáfolta saját, korábbi szavait, és egyedül vitte el a balhét.
 
A HírTV Célpont című műsora (http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=258341), rendszeresen igyekszik feltárni azokat a mechanizmusokat, ahogyan az uniós pénzt lopják. Egyik legutóbbi példája ennek, hogy az OrosCom közel fél milliárd forint értékben kapott elmaradott kistérségektől megbízást a szélessávú internet kiépítésére. A Célpontnak a kivitelező konzorcium egyik vezetője is elismerte, hogy túlszámlázás történt. Például egy alig 3 millió forint értékű fejállomást papíron 12 millió forintos költségként próbáltak meg elszámolni. Miközben az uniós források felhasználása körül egyre több a botrány, magát a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget is sajátos gyakorlatot folytat.
 
Nyitrai Zsolt Fideszes képviselő írásbeli kérdést (http://www.nyitraizsolt.hu/download/Dr_Nyitrai%20Zsolt_irasbeli_kerdes_Bajnai_Gordonhoz.pdf) intézett Bajnai Gordon miniszterhez, melyben azt tudakolja, hogyan lehetséges az, hogy a Welt 2000 nevezetű, MSZP-s személyekhez köthető Kft. öt év alatt 4,9 milliárd forintot kapott az NFÜ-től.
 
Az informatikai cég, amelynek saját honlapja sincs egy olyan rendszer fejlesztésére kap megbízásokat, amely feladata az EU-s források pályáztatásának segítése lenne. Az Állami Számvevőszék és független informatikai szakértők szerint ez a rendszer komoly gátjává vált az NFÜ működésének. És tegnapi hír, hogy éhségsztrájkba kezdett egy cég vezetője a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban, miután tárgyalt Bajnai Gordon kabinetfőnökével.
 
A vállalkozó azt kifogásolja, hogy 99 főnek munkát adó, ipari elektronikai fejlesztéssel foglalkozó cégének nem jutott uniós támogatás, miközben egy kutyaeledelt forgalmazó cég 250 milliót, egy kutyawellnesszel foglalkozó vállalkozás pedig 120 milliót nyert. A férfit este rendőrök vitték el a minisztériumból.( http://index.hu/gazdasag/magyar/2009/02/18/bajnai_minisztreiumaban_kezdett_ehsegsztrajkba_egy_cegvezeto/ ) A történetek száma végtelen. Az EU források botrányos kezelése miatt imigyen forgathatjuk ki Kövér László örökbecsű szavait: bátran kimondhatjuk, bolsevik welnesszkutyából nem lesz demokratikus szalonna.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.