Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 37 vendég böngészi
Zebra ugyan nem lesz, de fekvőrendőr lassítja a forgalmat Nyomtatás E-mail
2009. február 26.
Aláírásgyűjtéssel igyekeztek szorgalmazni a közlekedési helyzet megoldását a Geduly és a Zichy Mihály utca mellett lakók. Az ív körülhordozására azért volt szükség, mert addig sem az utat kezelő főváros nem kívánt lépni az ügyben, sem a kerületi vezetés nem állt tekintélyével a lakók mellé.

 

Régi panasz az ott élők részéről, hogy az üzletközpontot nem tudják biztonságosan megközelíteni. – mondta el Hladony Sándor, a körzet Fideszes egyéni önkormányzati képviselője. Ráadásul a Megyeri híd átadását követően megnövekedett a forgalom: egy része a Külső Szilágyi útról erre terelődik Angyalföld irányába. Hladony Sándor a lakossági igényeket felmérve korábban kérte az önkormányzatot, jelezze a problémát a főváros felé, tolmácsolta azt a Főpolgármesteri Hivatal Közlekedési Ügyosztály Forgalomtechnikai Alosztálya felé, ám nem kapott kedvező választ. Az eredeti ötlet egyébként az lett volna, hogy zebrát fessenek a Geduly utcában.

Mivel az út gazdája, a főváros nem reagált kedvezően aláírásgyűjtésbe kezdtünk – magyarázta Hladony Sándor.

 

 


Tavasztól fekvőrendőr korlátozza majd az autók sebességét az üzletház mögött

 

Ennek köszönhetően a helyzet változott: egy műszaki bejárást követően ugyanis az önkormányzat továbbította észrevételeit a főváros felé, amely sebességcsökkentő küszöbök, vagyis fekvőrendőrök kihelyezése mellett döntött.

Tavasszal, amikor egy kicsit jobb lesz az idő, elvégezzük a munkákat – tájékoztatott Lőrincz Mihály, az újpesti Városüzemeltetési Iroda osztályvezetője.

A kérdésre, hogy a fekvő­rendőrök nem okoznak-e kárt azokban a járművekben, amelyek vezetői megszokásból nagy lendülettel hajtanának végig az úton, az osztályvezető azt felelte: A sebességcsökkentő küszöbre tábla hívja fel a figyelmet. Bizonyára szokatlan lesz először, de az autósok meg fogják szokni. A cél végül is az, hogy lassítsuk a forgalmat, és ezzel növeljük a környéken élők biztonságát.

 

(Helyi Téma Online)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.