Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 22 vendég böngészi
Leghamarabb nyáron forrhat egybe Újpest és a Római part Nyomtatás E-mail
2009. március 19.
Több mint fél évet csúszik az északi vasúti híd járdájának átadása, tavaly november helyett csak idén júniusban lehet rövid úton a III.-ból a IV. kerületbe jutni gyalog, vagy kerékpárral.

 

Bosszúsan vehették tudomásul azok a gyalogosok és biciklisek, akik rendszeres használói az Újpesti vasúti hídnak, hogy a beígért november 10-i határidő után sem nyitották meg a híd járdáját és az új kerékpárutat, amin elvileg kényelmesen el lehet jutni Újpestről a Római partra és viszont. Mint arról tavaly év elején beszámoltunk [1] a híd felújítása és korszerűsítése [2] miatt az Árpád híd felé kellett kerülni, vagy kishajóra szállni, ha a túlpartra akart valaki jutni.

 


Most, hogy kitavaszodott, a gyalogosok és a kerékpárra szállók azzal szembesülnek, hogy még mindig meg kell tenniük a jókora kerülőt. A helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy az újpesti oldalon, az Újpest-Városkapu vasútmegállónál kerítéssel le van zárva a járda a gyalogos és biciklis forgalom elől, a híd déli oldalán munkások dolgoztak a járdán. A kerítésen egy laminált papírt találtunk, ami szerint "ELŐRELÁTHATÓLAG 2009. tavaszáig" lesz lezárva az út. A töltés oldalában, a lépcső alján egy másik kiírás pedig arról tudatja az arra vetődőket, hogy "JÁRDA ÉS KERÉKPÁRÚT ÁTADÁSA 2009.05.30."

 


Valóban 2009. május 31. az új határidő a vasúti híd járdájának átadására, erősítette meg az Index érdeklődésére Rapkay Kálmán, a Hídépítő Zrt. Duna-hidak igazgatója. Hogy miért a több mint féléves csúszás? Rapkay Kálmán szerint javarészt a szerződéses partnereken múlt a dolog, és meglehetősen bonyolultak a körülmények. Az újpesti vasúti híd felújítása során ugyanis gyakorlatilag azt kérte a megrendelő, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., hogy a kivitelezők mindent rendeljenek alá a vasúti közlekedés mielőbbi helyreállításának.

 

"Az volt tehát a legfontosabb, hogy 2008. szeptember 22-re a vasút menjen. Ez határidőre, igen fegyelmezetten, mondhatni műszaki bravúrral megoldható volt. Ennek azonban az lett az ára, hogy a többi munkát vasútforgalom mellett kellett és kell elvégezni, ami hiába a hétvégenkénti vágányzár, megnehezíti a dolgot" - magyarázta Rapkay Kálmán, aki példaként a hídszerkezet javában zajló korrózióvédelmi munkáit említette. "Így tulajdonképp rajtunk kívülálló okokból belecsúsztunk a télbe, ráadásul az időjárás sem játszott a kezünkre" - tette hozzá az igazgató, aki szerint az új határidő már tartható lesz.

 


Arra a felvetésre, hogy miért nem adtak még erről szélesebb körű tájékoztatást - a helyszínen, a kerítésekre kifüggesztett papírlapon kívül - Rapkay Kálmán elmondta: csak nemrég határozták meg az új határidőt, és még nem került sor ennek a nyílt kommunikációjára, de rövid időn belül hivatalosan is tájékoztatást adnak a sokakat érintő változásról.

 

(Forrás: index.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #1 Bodnár Pál 2009-06-12 12:38
Tök jó, hogy VÉGRE (nagy sokára) kész a felújítása, de ki ellenőrzi, hogy száguldozó motorosok ne hajtsanak át a hídon!!??
A gyalogosok és a kerékpárosok érdekében kérdezem.
Minden nap 2x átmegyek a hídon és soha nem látom, hogy,ellenőrizn ék a motorosokat.
Üdv
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.