Névnap

Ma 2018. március 19., hétfő, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 35 vendég böngészi
Nyílt levél - Dr. Demszky Gábor főpolgármester Úr részére Nyomtatás E-mail
2009. március 19.

Nyílt levél

Dr. Demszky Gábor főpolgármester Úr részére

az Újpesti Károlyi Sándor Kórház keretein belül működő felnőtt és gyermek szakorvosi rendelő felújításáról, avagy egy újabb átverési kísérletrőlDr. Demszky Gábor
Főpolgármester Úr

demszkyg@budapest.huTisztelt Főpolgármester Úr!


Sajnálattal kell felhívnom a figyelmét arra, hogy a korábbi hagyományokat folytatva, az Ön által vezetett Fővárosi Önkormányzat ismét át akarja verni az Újpestieket. Azért fordulok Önhöz, mert lehet, hogy az elmúlt egy évben elkerülte a figyelmét a Károlyi Sándor Kórház keretein belül működő gyermek és felnőtt járóbeteg szakellátás körüli események sora, de tudnia kell, hogy az Ön helyettese a Főváros nevében tett korábbi ígéreteket nem teljesíti.

Miután tavaly az újpesti polgárok összefogásával sikerült meggátolni a felnőtt szakrendelés szocialisták által javasolt privatizációját és a gyermek-szakrendelés elköltöztetését a kerületből, úgy látszott, végre úgy tűnt, megnyílt az út az érdemi megoldás felé. Tárgyalás indult a két Önkormányzat között, melynek eredményeként számos megállapodás és határozott ígéret született.

Mind a Fővárosi Egészségügyi Bizottság, mind pedig az Újpesti Önkormányzat kinyilvánította, hogy a kerületi felnőtt, illetőleg gyermek járóbeteg-szakellátás továbbra is Újpesten marad, és továbbra is a Fővárosi Önkormányzat marad a fenntartó, a gyermek szakrendelő az összeköltöztetést követően a Görgey u. 30. számú rendelőben működik majd tovább.

Mind a Fővárosi Egészségügyi Bizottság, mind az Újpesti képviselőtestület kinyilvánította, ahhoz, hogy Újpesten egy korszerű egészségügyi központ létrejöhessen, illetőleg a gyermek és felnőtt szakrendelő is méltó körülmények között fogadhassa az ellátásra szorultakat, jelentős beruházásokra és felújításokra van szükség, előzetes becslések alapján 750 millió forint értékben.
Mind a Fővárosi Egészségügyi Bizottság, mind az Újpesti képviselőtestület megerősítette azon szándékát, hogy az átköltöztetéshez és a szükséges rekonstrukcióhoz a költségvetésében nevesített összeggel hozzájárul.

Mindezt alátámasztják képviselő-testületi és bizottsági határozatok, valamint így szólt az Ön helyettesének ígérete is. Ennek része volt, és a további egyeztetések során erről szóbeli megállapodás is született, hogy a Károlyi Kórház és Szakrendelő rendelőintézeti épületének felújításához 500 millió forintot a főváros biztosít abban az esetben, ha Újpest is hozzájárul 250 millió forinttal.

Újpest teljesítette vállalt kötelezettségét, az Önkormányzat Képviselőtestülete először tavaly ősszel kinyilvánította szándékát, idén februárban pedig, a 2009. évi költségvetés megszavazásakor, egyhangúlag biztosította a szükséges 250 millió forintot a rendelőintézet felújítására.

Sajnálattal kell azonban megállapítani, hogy a Főváros által ígért 500 millió forint nem szerepel a Fővárosi Önkormányzat költségvetésének tervezetében.

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Felhívom szíves figyelmét arra, hogy 200 ezer Újpesten, illetőleg részben a szomszédos Rákospalotán élő felnőtt és gyermek járóbeteg-szakellátása a tét.

Felelős vezetőként várom válaszát, hogy milyen megfontolások alapján nem szerepel a szükséges összeg a költségvetés tervezetében. Milyen magyarázatot tud Ön adni arra, hogy miért nem teljesítik - szemben az újpesti testülettel - vállalt kötelezettségüket, szegik meg adott szavukat, a határozatokkal is alátámasztott megállapodást?

Várom válaszát.


Üdvözlettel:

Újpest, 2009. március 19.

 


Wintermantel Zsolt s.k.
újpesti és fővárosi Önkormányzati képviselő
 

Hozzászólások

 
0 #1 Bíró Sándorné 2009-03-30 16:58
Kérem, legyenek szívesek ezt a levelet továbbítani a közösség nevében.
köszönettel,
Bíró Sándorné

Tisztelt Főpolgármester Úr!
Azt gondolom, hogy több ÚPESTI Polgár nevében szólhatok, hogy aZ ADOTT SZÓ minden becsületes embert kötelez!!!
Várjuk a Kedvező, Szavahihető válaszát,
Tisztelettel,
Bíró Sándorné
és még nagyon sokan Úpestről
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.