Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Iskolai erőszak Nyomtatás E-mail
2009. április 01.

 

Elutasította a szocialista többség a Fidesz iskolai erőszak kezelésére szóló javaslatát

Az újpesti Fidesz külön alap elkülönítését kezdeményezte a diákok agresszív magatartásának kezelésére, de a szocialista többség nem támo­gatta a javaslatot. Oktatásügyünk számos problémája közül ma talán az egyik legégetőbb a tanulók agresszív, durva magatartása.

Az országos közvéleményt általában azok az esetek háborítják fel, amikor a diákok tanárokra támadnak, a gyermekvédő szervezetek pedig a diákjogi sérelmeket igyekeznek orvosolni. A diákok egymás elleni agressziója azonban kevés figyelmet kap, így azok többnyire háttérben maradnak.

Az újpesti Fidesz ennek megfékezésére két módosító javaslatot is benyújtott a 2009. évi költségvetés tervezésekor. - Kerületünkben az általános iskolák egy részét érinti ez a probléma, a gimnáziumokra nem jellemző. Ezekben az általános iskolákban a korábbi évekhez képest megnőtt a diákok közötti agresszív megnyilvánulások száma és durvább esetek történtek, mint az előző években - mondta el a Helyi Témának Koronka Lajos, fideszes képviselő, a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskola igazgatója. - Ezt a jelenséget nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert sérti a diákok emberi méltóságát, és olyan légkört teremt az iskolában, ami nem kívánatos. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai diákok sokkal agresszívabb világban nőnek fel, mint az előző generációk és leggyakrabban egymást támadják az iskolában és annak falain túl is. A nyugdíjas korosztállyal szembeni ellenségeskedés már szerencsére nem jellemző.

A Fidesz álláspontja szerint az újpesti iskolákat a fenntartó önkormányzat nem hagyhatja magukra ezzel a problémával. Sokféle formában jelentkező és okozati háttérrel rendelkező jelenségről van szó, ezért a kezelésére sincs egységes recept.

- Jó megoldások helyben, az adott iskolában születhetnek, ebben kell támogatnia az önkormányzatnak a nevelő testületeket. Ezért javasoltuk, hogy az önkormányzat költségvetésében különítsen el egy pénzügyi alapot, amelyből minden iskolának a neki szükséges célra - például csoportbontásra vagy szociopedagógus foglalkoztatására - lehetne támogatást adni - tette hozzá Koronka Lajos. Az újpesti képviselő-testület szocialista többsége azonban a Fidesz mindkét módosító indítványát elutasította.


(HelyiTéma - TT)

 

Hozzászólások

 
0 #2 Újpesti Fidesz 2009-04-24 11:26
Tisztelt TGY,
A választ elkültük Önnek emailben.
Üdvözlettel: Újpesti Fidesz
 
 
0 #1 TGY 2009-04-17 09:59
Engem nagyon érdekel ez a téma, megkaphatnám e-mailben a konkrét előterjesztés anyagát?
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.