Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 27 vendég böngészi
Kövér László volt az Újpesti Fidesz vendége Nyomtatás E-mail
2009. április 08.

Magyarország gazdasági, pénzügyi, lelki és morális értelemben is katasztrófához közeli állapotban van. Kilábalni ebből a helyzetből csak akkor lehet, ha nem következik be az, ami 2002-től, illetve 2006-tól bekövetkezett Magyarországon - hangsúlyozta Kövér László a Fidesz újpesti szervezetének vendégeként.

 

Ennek kapcsán megjegyezte azt is, hogy a szocialisták vezette kormányok tizenkét év erőfeszítéseit tették semmivé, s ezzel visszalöktek bennünket oda, ahol a rendszerváltozás előtt voltunk.

 

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség Országos Választmányának elnöke újabb erőfelmérésnek nevezte a június 7-i európai parlamenti választásokat. - Az EP-választásoknak van tétje, a júniusi szavazás mindenképpen befolyásolni fogja a következő parlamenti választásokat - mutatott rá Kövér, aki a belpolitikai fejleményekből ítélve annak időpontjaként a jövő tavaszt valószínűsítette. Hozzáfűzte azonban, nem kell feladni a reményt, hogy ne kelljen a voksolással 2010-ig várni. Egyúttal fegyelmezett munkára kérte a jelenlévőket.

 

Kérdésekre válaszolva a Fidesz választmányi elnöke hármas közelinek minősítette a magyar jogállam, s azon belül az igazságszolgáltatás állapotát. Hozzátette azonban, hogy még nagyobb lenne a baj, ha ez annyira sem működne, mint amennyire most működik. Felhívta a figyelmet: a jogállam mindig a gyengébbet védi, még ha nem is bünteti eléggé a hatalmasakat. Az elszámolás firtatására pedig megjegyezte, minden konkrét ügyet fel kell tárni, függetlenül attól, hogy jogi értelemben van-e relevanciája például elévülés miatt, hiszen az erkölcsi rend helyreállításához erre szükség van.

 

 

 
"A Fidesz széleskörű jobboldali összefogást valósít meg"

A jobboldal összefogása kapcsán Kövér László figyelmeztetett arra, hogy 1994 óta számos esetben vesztek el voksok a jobboldalon. Különösen az említett esztendőben volt szembetűnő, hogy az MSZP 33 százalékos eredménnyel, az alig 20 százalékos SZDSZ-szel koalícióban végül a kétharmadot biztosan meghaladó többséget birtokolt az Országgyűlésben.

 

Ugyanakkor emlékeztetett, hogy a Fidesz széles körű összefogást valósít meg. A polgári körökre vonatkozó kérdés kapcsán pedig úgy fogalmazott: a körök aktívabb része integrálódott a Fideszbe. A Jobbikkal való kapcsolat tudakolására kijelentette: ,,az ellenségem ellensége nem a barátom". Nem rejtette véka alá azt sem, hogy személyes ambíciókat lát a MIÉP-pel szemben létrejött új párt megalapításában. Ugyancsak kérdésre válaszolva a Fidesz-választmány elnöke fontosnak minősítette a civil társadalom erősödését. ?- A civil társadalom gyengesége a magyar demokratikus társadalom gyengeségének az alapvető oka - fogalmazott Kövér László.

 

(ujpestifidesz.hu)

 

Tekintse meg a csoportülésen készül képeinket galériánkban!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.