Névnap

Ma 2018. január 24., szerda, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
Kihagyták a helyieket a pályaudvar tervezéséből Nyomtatás E-mail
2009. április 14.
Újpest-Városkapu közlekedési csomópontjának továbbfejlesztését tűzte ki céljául a Volánbusz Zrt. A nagyszabású tervek elkészítésénél a leginkább érintettek véleményére nem voltak kíváncsiak.

 

A Fővárosi Közgyűlés elé terjesztett javaslat lényege, hogy a jelenlegi buszpályaudvart úgynevezett intermodális közösségi csomóponttá fejlesszék. A rémisztőnek tűnő kifejezés azt jelenti, hogy többféle közlekedési eszközt kombinálnak egy helyen. Gyakorlatilag a Volánbusz azt szeretné, hogy minél kevesebb járatuk végállomása legyen az Árpád hídnál, illetve, hogy minél hamarabb a fővárosi tömegközlekedésre - jelen esetben a metróra - szállhassanak át az utasok, kulturált körülmények között, a mozgássérültek közlekedési nehézségeit is figyelembe véve.

 


Már 1997 decemberében elkezdődött a Volán-buszok egyes, például a Vác-Dunakeszi járatainak csupán a Városkapuig történő közlekedtetése, a Megyeri híd átadása után már a szentendrei járatok is eddig jöttek.  
A tervek szerint ez év őszén további négy, Vácon túli járat végállomása lenne Újpest-Városkapunál.


Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő, fideszes közlekedési szakértő üdvözli a fejlesztéseket, csak azt nem érti, az újpestiek véleményét miért nem kérték ki a döntés előtt.

- Minden nagyváros egyik legnagyobb kihívása a komfortos, környezetkímélő közösségi közlekedés megszervezése. Egy ilyen csomóponti fejlesztés, ahol vasútvonal, busz és metróvonal, valamint távolsági buszjárat találkozik és P+R parkoló is létesül, biztosíthatja, hogy a városba eljutás zökkenőmentes legyen, az átszállás pedig rövidebb - mondta el lapunknak a képviselő. - Mivel fontos, hosszú távra kialakítandó beruházásról van szó, érthetetlen, hogy az elképzelésekről és tervekről miért nem egyeztettek az újpesti önkormányzattal. A Fővárosi Közgyűlés Újpesten is dolgozó tagjainak felvetésére az előterjesztők ígéretet tettek arra, hogy a fejlesztés tágabb környezetére vonatkozó tervpályázat előkészítésébe és bírálatába már bevonják Újpestet is.

 

(HelyiTéma - Németh Zsolt)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.