Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 34 vendég böngészi
Jöhet a rokkantkártya-szigor (videó) Nyomtatás E-mail
2009. április 14.
Becslések szerint 100-150 ezren parkolnak jogtalanul. A parkolódíj 300-szorosára büntetné a főváros azt az autóst, aki jogtalanul parkol mozgássérült igazolvánnyal. Nemrég a Fókusz mutatta be, milyen egyszerű hamis mozgássérült-igazolványt szerezni.

 

Ennek a tartalomnak a lejátszásához Flash plug-in szükséges!
Kattintson a képre és tekintse meg a videót! (forrás: RTL Klub - Fókusz)

A szigorítás tervezetében szerepel, hogy kétféle kártyát bocsátanak majd ki, és mindenkinek meg kellene újítania a mostani engedélyét. A becslések szerint Budapesten 100-150 ezren parkolnak jogtalanul mozgássérült-igazolvánnyal.

Az egyik mozgássérült nő már meg sem lepődik, ha egészséges ember száll be egy mozgássérült-igazolvánnyal parkoló kocsiba, és már kedve sincs rászólni.

Budapesten a becslések szerint 100-150 ezer mozgássérült parkolókártyát használnak jogtalanul. Ebbe benne van a vidéki nagymama nevére felírt, a hamis, a lopott és a háziorvostól jogtalanul szerzett is.

A főváros szigorítaná a parkolási engedélyek kiadásának szabályait, hogy ne legyen ennyi visszaélés. A tervek szerint a jogosultságot nem a háziorvos, hanem független szakértői intézet adná ki. Kétféle engedély lenne, a mozgáskorlátozottak sajátja és azoké, akik szállítják őket. Utóbbival csak egy órát lehetne ingyen parkolni. Az engedélyek érvényességét pedig a parkolóőr is le tudná kérdezni.

,,Ott lesz igazolványszám, beütik a gépükbe és csak az jön vissza a rendszerből, hogy érvényes vagy nem érvényes" - mondta Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

A Fidesz egyetért a szigorításokkal. Szerintük azonban minden azon múlik majd, hogy a főváros mennyire tudja betartatni a szabályokat.

,,Minden szabály annyit ér, amennyi ebből be tudnak tartatni. Reméljük ez a rendszer olyan lesz, ami valóban lehetőséget és kemény fellépést tud biztosítani a jogtalan felhasználókkal szemben, de ez a kártya csere a legkevesebb problémát jelentse a használóknak" - mondta Wintermantel Zsolt fővárosi és újpesti önkormányzati képviselő.

Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2010. januárjától minden kártyatulajdonosnak 6 hónapon belül meg kell újítania jelenlegi igazolványát.

 

(forrás: RTL Klub Híradó)

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.