Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 74 vendég böngészi
Saját Újpesti Közterületfelügyelet májustól Nyomtatás E-mail
2009. április 14.
Május elsejétől már újpesti közterület-felügyelők vigyáznak a kerületi parkokra és a mozgáskorlátozott igazolványt jogtalanul használókat is ők büntethetik meg. A kóbor kutyákat továbbra is a fővárosi közterület-felügyelők viszik el és a kerékbilincseket is ők rakják fel.

 

Az újpesti önkormányzat már régóta kérte a fővárost, hogy adja át a közterületi feladatokat a kerületnek. Az önkormányzat tíz munkatárssal hozza létre a szervezetet és az alapításhoz szükséges pénzt is biztosítja az idei költségvetésből. A  közterület-felügyelk a polgármesteri hivatal szervezeti egységébe integrálódnak be.

A Fővárosi Közgyűlés döntése értelmében májustól újpesti közterület-felügyelők ellenőrzik a közterületek, parkok, terek jogszerű használatát, a köztisztaságot és közreműködnek a közbiztonság védelmében. Elkérhetik a védett övezetekbe behajtó és várakozó járművek engedélyeit és a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványait.  
A  szabálytalanul parkoló autókat is ők szállíttatják el. Emellett a kerületi ebeket is megrendszabályozhatják, de be nem gyjthetik a négylábúakat.

Érdekes, hogy a fővárosi közterület-felügyelet megtartotta magának a kóbor állatok befogásának jogát, a kerékbilincselést és a taxiállomások ellenőrzését. Az ezekből származó bevételeket megtartja a főváros, az azokból a feladatokból származó pénzeket viszont, melyeket átadtak Újpestnek, a kerület kasszájába folynak majd be.

- A  közbiztonság és a közterületek rendje nagyban meghatározza a polgárok életét, alapvetően jellemzi egy város vagy városrész élhetőségét. Sajnos a közbiztonság egyre romlik, önkormányzatunknak is szerepet kell vállalni a feladatokban. Az önálló újpesti közterület-felügyeletet régóta szorgalmazzuk, így örömteli, hogy most végre létrejöhet. Helyben jobban elérhető, hogy a közterületeinken rend, tisztaság és biztonság legyen! - mondta a Helyi Témának Rádi Attila fideszes önkormányzati képviselő, a közbiztonsági bizottsági tagja.

 

(Helyi Téma Online)

 

Hozzászólások

 
0 #2 ÚjpestiFidesz 2009-09-03 10:20
Tisztelt Sára!

Rengeteg panasz érkezik szerkesztőségün khöz, mely az áldatlan közterületi állapotokról szólnak. Bízunk abban, hogy a kezdeti nehézségek után, magára talál az önálló Újpesti Közterületfelüg yelet.
Biztosat azonban egy új városvezetés jelentene, mely a rend és a törvénytisztelő polgárok oldalán áll. Reméljük már nem kell sokáig várni rá!

Üdvözlettel:
ÚjpestiFidesz
 
 
0 #1 Sára 2009-09-02 21:43
Szeretnék érdeklődni, hogy mikor válik láthatóvá ez a szigorúbb felügyelet? Eddig sajnos nem tapasztaltam...
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.