Névnap

Ma 2018. január 24., szerda, Timót napja van. Holnap Pál napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
január
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Segítséget kapnak a kerületi háziorvosok Nyomtatás E-mail
2009. április 14.
Harmincmillió forintot fordít az önkormányzat a kerületi házi- és gyermekorvosi ellátás fejlesztésére, a pénzből pályázattal kaphatnak a doktorok. A nyerteseknek a pályázaton elnyert összeg felét új eszközök beszerzésére kell fordítani.

 

- A jelenlegi labilis gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy az egészségügyi alapellátás működését és fejlesztését támogassa az önkormányzat. Mivel a Károlyi Kórház és Rendelintézet működése a tulajdonos-fenntartó Fővárosi Önkormányzat miatt teljesen bizonytalan, fontos, hogy legalább a háziorvosi ellátás folyamatos és biztonságos legyen a kerületben - mondta el a Helyi Témának Nagy István, a szociá­lis és egészségügyi területért felelős alpolgármester.

A képviselő-testület még februárban döntött a támogatási alap létrehozásáról. Azóta részletes egyeztetés folyt az érintettekkel. Az önkormányzat hozzájárult, hogy a nyertes pályázók a támogatás egy részét a működési kiadásokra fordítsák, de ahhoz ragaszkodott, hogy az összeg feléből az ellátás színvonalának javítása érdekében új eszközöket, berendezéseket szerezzenek be az orvosok.

A harmincmillió forintot csaknem hetven felnőtt- és gyermekorvosi praxis között osztják szét, ami négyszázötvenezer forintot jelent orvosonként.

 

(HelyiTémaOnline NZS)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.