Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 19 vendég böngészi
Tiltakozás az újpesti jéghoki ellehetetlenítése ellen Nyomtatás E-mail
2009. április 29.

Drámai fordulat: otthon nélkül maradhatnak az újpesti hokisok!
Az Fidesz Újpesti Szervezete tiltakozik az újpesti jégkorongsport ellehetetlenítését célzó, arrogáns kormányzati fellépés ellen.

 

Miközben a jégkorong magyarországi rajongói azért izgulnak, hogy miként szerepel a felnőtt válogatott a svájci világbajnokságon, hétfőn, a Sportfolió Kht. felszólította az UTE-t, hogy április 30-ig költözzön ki a Megyeri úti jégcsarnokból. Sportolók, edzők és szakvezetők sokévi kitartó munkáját teheti tönkre ez a semmiféle indokkal nem magyarázható, szakmaiatlan döntés. Felkérünk minden becsületes, a hazai él- és tömegsportért, utánpótlás nevelésért tenni akaró polgárt, szervezetet, hogy csatlakozzon a tiltakozáshoz és minden törvényes eszközzel, közös összefogással akadályozzuk meg az MSZP kormány ámokfutását és rombolását a sport területén is.
A Magyar Jégkorongszövetség honlapján megjelent közlemény szerint Pék György, a bajnoki ezüstérmes lila-fehérek vezetőedzője megerősítette az információt. Mint elmondta, ő már nap közben értesült arról, hogy Őze István klubelnök ilyen tartalmú levelet kapott. Nemcsak a hokisoknak kell(ene) távozniuk, az irodákat és a büféket is ki kell(ene) üríteni.


A Sportfolió Kht.-t 2000. március elsején az akkori Ifjúsági és Sportminisztérium hozta létre az állami tulajdonú sportingatlanok kezelésére. Nem ez az első eset, hogy a társaság az Újpestet érintő szigorú lépésekkel fenyeget. Emlékezetes, hogy a fedett csarnok 2003 decemberi avatását követően a Sportfolió 2004. január 12-én - két napra - bezáratta a létesítményt, majd ugyanezt tette január 27-én is. Az UTE-szurkolók emiatt tüntettek a csarnok előtt, majd a sportolókkal összefogva petíciót küldtek a minisztériumba. A hivatal január 30-án engedett a nyomásnak, és újra kinyittatta a létesítményt, igaz, a meccseket egy ideig zárt kapuk mögött kellett lejátszani.


A mostani lépés indokai egyelőre nem világosak, hiszen szerződés alapján használják ősi Megyeri úti fészküket a jégkorongozók. Ráadásul az UTE jégkorong-szakosztálya maga is jelentős erőfeszítéseket tesz a csarnok működtetése érdekében. Ami biztos: elképzelhetetlen, hogy a szakosztály magára tudja vállalni a létesítmény teljes működtetését, hiszen az alaphangon is legalább évi 60 millió forint plusz kiadást jelentene.
Az biztos, ha nem sikerül megoldást találni, és az állam nem vállalja a pálya fenntartását, az az újpesti hoki halálát jelenti. Sok idő a helyzet kezelésére nincsen, hiszen május 4-én már találkoznak a felnőtt együttes tagjai, és elkezdik az edzéseket.
Történik mindez úgy és akkor, amikor a Magyar jégkorong-válogatott sporttörténelmi jelentőségű eredményeket mutat fel. Sok év áldozatos munkája meghozta gyümölcsét és Svájcban, az A csoportos világbajnokságon, a magyar válogatott a világ 16 legjobb csapata között lép jégre. A magyar hoki sikere hosszú távon az utánpótláson múlik. Az elmúlt években a jégkorong nagyon sokat fejlődött, sok fedett jégpálya épült és megsokszorozódott a fiatal jégkorongozók száma. Magyarország legnagyobb utánpótlással rendelkező együttese az Újpesti Torna Egylet Jégkorongszakosztálya.


Az Újpesti Torna Egylet 1885. június 16-án alakult, így jelenleg Magyarország legpatinásabb klubja. Újpesten a jégkorongélet az 1930-as években kezdődött, a jégkorongszakosztály 1955-ben alakult. Az UTE 13-szoros Magyar Bajnok és 9-szeres Kupagyőztes. A Csapat a 2008/2009-es idényben ezüstérmet nyert a Magyar Bajnokságban.

Az új fedett jégpálya 2004-ben került átadásra. A gyönyörű létesítményben egy felkészült fiatal szakemberekből álló edzői csapat részvételével 2004-től az utánpótlás nevelés új lendületet kapott. Nagyon sok gyerek jár le hokizni és a klub támogatja a hoki „tömegsport” jellegét, azzal, hogy kisebb korosztályokban (U 8 és U 10 és U 12) mindenkit fogad és mindenkinek lehetőséget ad. Az UTE ezekben a korosztályokban a legeredményesebb csapatnak számít. A lényeg a játékon és nem az eredményen van. Az U10 korosztályban jelenleg a klub hat csapatot indít. Felsőbb korosztályokban a hangsúly az eredményekre tevődik át, az UTE a felsőbb korosztályokban is az élmezőnyben van. Az UTE rendszeresen részt vesz különböző magyarországi és külföldi tornákon és kiváló eredményeket értünk el.

 

A jégkorong, a drágább sportok közé számít. A felszerelésen túl a létesítmények fenntartása is nagyon sok pénzbe kerül, ezért a klubok havi tagdíjat szednek a gyerekektől. Jelenleg minden költség, a felszereléstől az utazásig a gyerekeket, illetve a szülőket terheli, és ez jelentős áldozatot kíván a családoktól. Ennek ellenére családok százai viszik a gyereküket jégkorongozni és vállalják az áldozatot, mert a hoki – mint minden sport – kitartásra, becsületre, összetartásra, felelősségre, egészséges életre nevel. Ezt akarja most tönkre tenni a szocialista kormány!

 

Csak emlékeztetőül: május 8-án dönt a nemzetközi szövetség (IHF), hogy megkapja-e Magyarország a 2014-es felnőtt világbajnokság rendezési jogát...


2009. április 28.

Wintermantel Zsolt

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Képviselőcsoportja

Frakcióvezető

 

Hozzászólások

 
0 #3 Mánya Simon 2009-05-08 08:25
Szervezzetek tiltakozó gyűlést,ez megengedhetetle n amit az Újpest ellen művelnek. A fradi idegen XX kerületben otthonra talált,mi meg a pályánkon sem.FELHÁBORÍTÓ.
 
 
0 #2 Susogó 2009-04-30 14:17
Kedves Juci anya!
Nincs egyedűl véleményével, de sajnos ide vezetett a több évtizedes népbutítás.
Nincs már sem uszodánk, sem szülészetünk, és ha tíltakozunk nem vagyunk elegen, pedig a sport és egészségünk megvédése nem pártfüggő. Észre kellene már venni, hogy egymás segítése nélkül nem tudjuk megmenteni ezt a legyengített országot./már ami maradt belőle az adósságon kívül/ Nem azokkal van akiket becsaptak, hanem akik ide juttattak minket.Megható, ahogyan összefognak és szúrkolnak jégkorongozóink nak.
Kár lenne veszni hagyni ennyi munkát!
 
 
0 #1 Hladony Sándorné 2009-04-30 13:22
Kedves Zsolt! Én már öreg vagyok és korizni sem tudok, de mélységesen felháborít az eset. Hát itt már senki sem lehet biztonságban?. Kérdésem hogyan lehet csatlakozni és hol, a tiltakozáshoz! Juci anya
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.