Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 16 vendég böngészi
Százmillió forint a kilakoltatott családoknak Nyomtatás E-mail
2009. május 04.
Nagy István fideszes alpolgármester százmillió forintos alap létrehozását javasolja a gazdasági válság károsultjainak megsegítésére. Véleménye szerint a kormánynak nem a bankokat, hanem a bajba jutott embereket kell megsegítenie.

– Ezért dolgozom most a munkatársaimmal egy javaslaton, mely szerint az önkormányzat pályázható alapot hozna létre azoknak, akiknek lakhatása önhibájukon kívül veszélybe került – osztotta meg gondolatait lapunkkal Nagy István, Újpest fideszes alpolgármestere.

Az ok, ami a megoldás keresésére késztette, drámai. Az utóbbi időben heti rendszerességgel keresik fel olyan családok, akik a gazdasági válság következményeként nem bírják fizetni lakáshitelük törlesztő részleteit. De olyanok is jönnek, akiket a pénzintézet a törlesztő részletek fizetésének elmaradása miatt már ki is lakoltatott otthonukból.

 

 

Nagy István véleménye szerint a szociális válság egyre inkább szociális tragédiákkal is fenyeget. A tragikus élethelyzetek kialakulásának helyi kezelésében elsődleges feladat a megelőzés. A megemelkedett törlesztő részletek kamatterhei­nek egy részét átvállalná az önkormányzat, és addig fizetné az adós helyett, amíg annak helyzete nem konszolidálódik. Természetesen az önkormányzat körültekintő módon járna el a segítségnyújtás odaítélésekor, és megfelelő jogi garanciákat kötne ki, hogy később a pénzét visszakapja.

Nagy István erről a tervéről már tájékoztatta dr. Derce Tamás polgármestert is, jelezve, hogy előzetes kalkulációja szerint nagyjából évi százmillió forintból két-háromszáz családot lehetne megmenteni lakásának elvesztésétől.

A feladat kényes, nagy odafigyelést igényel, ezért szakemberek dolgozzák ki a részleteket. A  százmillió forint előteremtésével kapcsolatban Nagy István rámutatott: az önkormányzat jelentős pénzmaradvánnyal zárta a tavalyi évet, és ott, ahol van másfél milliárd forint önerő új Főteret építeni, lennie kell százmilliónak az önhibájukon kívül válságos helyzetbe került családok megmentésére is.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #3 Annamária 2009-05-14 12:05
Hogy ők vannak többen, arra értettem, hogy jelenleg a voksolás tekintetében a parlamentben. Abban biztos vagyok, hogy jövő tavasszal már visszanyal nekik a fagyi. De mint már említettem, addig még nagy pusztítást véghez tudnak vinni.A pécsi választás eredményei tükrözik a többség akaratát. Az EP választás után össze akarnak ülni, remélhetőleg azért, hogy bukásukat elemezzék, majd lelépjenek a színről. Mert hát szerintem 1 Ft is pénz, meg kell gondolni megérdemli-e az aki észre sem vette hogy válság van.
 
 
0 #2 ÚjpestiFidesz 2009-05-08 10:33
Kedves Annamária!

Kérjük ne adja fel, dolgozzunk közösen azért, hogy minél hamarabb beköszöntsön egy olyan világ, mely mindenki számára boldogabb, sikeresebb és eredményesebb lesz. A hazánkat eddig mindig az itthon maradt, becsületes emberek mentették meg, építették újjá. Tegyük ezt most is. Biztos hogy többen vagyunk!

Üdvözlettel:
Újpestifidesz
 
 
0 #1 Annamária 2009-05-07 17:48
Tisztelt Alpolgármester Úr!
Rengeteget segítene ez a program. Bele gondolni is rossz abba hogy, mi lesz azokkal az emberekkel akik otthontalanok lesznek gyerekestől. Egyrészt soha nem jutnak lakáshoz többé, viszont tartozni fognak hosszú évekig. Másrészt pedig aki hajléktalan az tiszta sor, hogy munkanélküli is. Már az is jóleső érzés, hogy Önöknek ilyen eszükbe jutott. Imádom Újpestet, de úgy érzem, ebben az országban helyünk már nincs. A választásokat jövőre 100% hogy a FIDESZ nyeri, de addigra egy lyukas garas sem marad a kasszában, magyarán sz*rból kell Önöknek majd várat építeni. Aki csak teheti, jobban jár ha elhagyja az országot, mert itt csak tolvajoknak van becsületük, hiszek ők vannak többen.
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.