Névnap

Ma 2018. március 23., péntek, Emőke napja van. Holnap Gábor és Karina napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 103 vendég böngészi
Elutasították az elutasítást Nyomtatás E-mail
2009. május 05.
A Fidesz kezdeményezte, hogy az újpesti önkormányzat állásfoglalásban utasítsa el a kormány önkormányzatokat és az embereket sújtó megszorításait, de a testület többsége nem támogatta a javaslatot.

Bár jelen voltak a teremben, mégsem szavaztak az MSZP és az SZDSZ képviselői, az Újpesti képviselő-testület legutóbbi ülésén arról a javaslatról, amelyet Bartók Béla, a Fidesz-frakció nevében nyújtott be. Az újpesti Fidesz elnöke a javaslat ismertetésekor azt mondta: a felelős képviselők nem csukhatják be a szemüket, és nem foghatják be a fülüket akkor, amikor az ország ilyen nehéz helyzetben van. Újabb hírek kerültek napvilágra a Gyurcsány–Bajnai-kormány által tervezett megszorító intézkedésekről, amelyek kiemelten érintik az önkormányzatok, így Újpest önkormányzatának munkáját is.

– A kormány megszorításai tovább mélyítik a szociális válságot. Újpesten munkahelyek ezrei szűnhetnek meg, több száz család lakhatása kerülhet veszélybe, több ezer család zuhanhat adósságcsapdába. Ezért Újpest képviselő-testülete elfogadhatatlannak tartja, és elutasítja a Gyurcsány–Bajnai-kormánynak az önkormányzatok működésével kapcsolatos megszorító intézkedéseit, és felhívja a kormányt, hogy álljon el az önkormányzatokat és az embereket sújtó, újabb megszorításoktól – hangsúlyozta a Fidesz a határozati javaslatában.

– Az önkormányzatok kétszeresen kerülnek harapófogóba a brutális megszorító csomag miatt, egyfelől a lakosság egyre kiszolgáltatottabb helyzetén kellene lehetőségeik szerint enyhíteni, miközben a megszorítások miatt saját működésük is az ellehetetlenülés felé halad – mondta Bartók Béla. – Többször volt már olyan helyzet, amikor a képviselő-testület, olyan ügyekben, amelyekben nincs közvetlen döntési lehetősége, de a máshol meghozott döntés következményeit kénytelen elviselni, állásfoglalást hozott. Ez is egy ilyen ügy lehetne – hangsúlyozta az elnök.

Az MSZP és az SZDSZ képviselői azonban bár bent ültek a teremben, mégsem szavaztak az előterjesztésről.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.