Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 28 vendég böngészi
A Fidesz az emberek oldalán áll Nyomtatás E-mail
2009. május 07.
- az újpesti szocialisták a megszorítások mellett –

Nem nézhetjük tétlenül, hogy a Gyurcsány-Bajnai korszak rossz döntései miatt újra és újra az embereket büntessék. Elfogadhatatlan, hogy a kormány a kudarcainak árát az emberekre hárítsa újabb és újabb értelmetlen megszorításokkal.

 

 

Az országban kialakult katasztrofális helyzetért egyértelműen a hét éve hivatalban lévő kormányt terheli a felelősség. Ami jelenleg zajlik válságkezelés címen, az valójában időhúzás és a bukott kormány mentése, valójában ehhez kérik az emberek áldozatvállalását.

 

Ezért az újpesti Fidesz frakció a legutóbbi testületi ülésen az alábbi határozati javaslatot terjesztette be az önkormányzatokat érintő megszorítások elutasításáról.

 

„Az önkormányzati rendszer a működőképességének határához érkezett. Az egyre nehezedő finanszírozási helyzet: az ellátandó feladatokra jutó egyre kevesebb forrás, az önkormányzatokat fokozottan sújtó megszorítások, az önkormányzati feladatok növekedése, valamint az önkormányzatok szükségszerűen erősödő jelenléte az emberek napi szociális problémáinak kezelésében, együttesen az önkormányzati rendszer ellehetetlenüléséhez vezetnek.

 

A Gyurcsány-korszak vesztesei az emberek és az önkormányzatok, és ez a tendencia folytatódik.

 

A Gyurcsány-Bajnai kormány megszorításai tovább mélyítik a szociális válságot. Újpesten munkahelyek ezrei szűnhetnek meg, több száz család lakhatása kerülhet veszélybe, több ezer család zuhanhat adósságcsapdába, és több ezer idős és beteg ember gyógyulási esélyei csökkenek.

 

Ezért Újpest Képviselőtestülete elfogadhatatlannak tartja és elutasítja a Gyurcsány-Bajnai kormánynak az önkormányzatok működésével kapcsolatos megszorító intézkedéseit, és felhívja a kormányt, hogy álljon el az önkormányzatokat és az embereket sújtó, újabb brutális megszorításoktól.

 

Egyben felszólítja a kerület parlamenti képviselőit arra, hogy szavazatukkal ne támogassák az önkormányzatokat és az embereket sújtó újabb megszorításokat.”

 

Bartók Béla a javaslat ismertetésekor elmondta, hogy a felelős képviselőknek cselekedni kell, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormány folytatja eddigi bukott politikáját, és továbbra is Újpestet és az embereket sújtó megszorításokat vezet be. Évek óta egyre többet vonnak el a háztartásoktól, önkormányzatoktól, így Újpest önkormányzatától is, és most ismét erre készülnek.

 

Amit az önkormányzattól vonnak el, azt is az itt élőktől veszik el, hiszen az önkormányzatnak egyre több bajba jutott emberen és háztartáson kellene segíteni az MSZP által előidézett szociális válság miatt, ám eközben magának az önkormányzatnak a működését is ellehetetlenítik a kormány újabb és újabb brutális megszorításai.

 

Ezért fontos, hogy az Újpestért, az újpestiekért felelősséget vállaló képviselők visszautasítsák az értelmetlen megszorításokat.

 

Az újpesti szocialisták azonban inkább a Gyurcsány-Bajnai kormányt védték meg, mint az újpestieket. Bár a teremben voltak, nem nyomtak gombot a szavazáskor, így megakadályozták, hogy a testület egységesen lépjen fel az önkormányzatok ellehetetlenítésével szemben.

 

Értetlenül állunk az újpesti szocialisták érzéketlen döntése előtt, de nem adjuk föl, a Fidesz továbbra is az emberek oldalán áll a Gyurcsány-Bajnai kormánnyal és a megszorításokkal szemben. Továbbra is kiállunk a határozatban foglaltak mellett, és azt eljuttatjuk minden újpesti parlamenti képviselőhöz.

 

 

 Bartók Béla
Fidesz Újpesti Elnöke
 

 

 

Hozzászólások

 
0 #4 Baumag 2009-09-19 08:43
Nesze neked privatizáció ! Augusztus 20-án késő este arra érkeztünk haza pihenésből a Závodszky Zoltán utcába, hogy három-négy órán keresztül nincs világításunk, és természetesen nem megy a lift sem, ami érzékenyen érintett bennünket, hogy sötétben a hetedikre kellett felcipelni a cucc értékesebb részeit.
Tegnap munka után amikor hazaértünk ugyanez még egyszer.
Ma amikor ezt a levelet nekiálltam pötyögni, megint el ment az áram egy pár percre. Természetesen kezdhettem elölről, úgy hogy már sietősre fogtam a dolgot.
Ez már rendszerré kezd kialakulni, amit már nem is csodálok.
Megnéztem a villanyszámlánk at, hogy jól emlékszem-e rá, hogy öt hat tételből áll. Jól emlékeztem.
Átviteli-Rendszerirányít ási díj, rendszerszintű szolgáltatási díj, elosztó forgalmi díj, elosztói veszteségi díj; és menetrend kiegyensúlyozás i díjból tevődik össze.
Már csak az a kérdés, hogy akkor miért nem újítják fel a hálózatot néha, teszem hozzá félénken.
Mert úgy tűnik, hogy itt csak a nyereség kivitele az országból a legfontosabb.
Sajnos itt is van sok tennivaló !
 
 
0 #3 Németh Zoltán 2009-09-05 19:13
BAUMAG
Itt a lakótelepen éltünk egy kétszobás lakásban két különnemű gyermekkel együtt. Tizenöt éven keresztül sikerült egy Baumag szövetkezetbe összegyűjtenünk négymillió forintot.
Mivel ez kevés volt egy olyan lakásra ahol mindegyik gyereknek van egy külön kis szobája, a fóti Dédi jött a segítségünkre, aki eladta a földjét és az érte kapott pénzt a lakás megoldásunkra fordíthattuk.
Ez a mi összegyűjtött pénzünkkel együtt 22-millió forintra rúgott.
Mivel időben nem tudtak kiköltözni azok a lakók, akik eladták volna a nagyobb lakásukat, arra az időre is betettem számunkra óriási összeget a Baumagba, hogy addig is kamatozzon valamennyit.
Ekkor ment tönkre, vagy tették tönkre a Baumagot, és így elvették az összes pénzünket.
A Napkelte adásába behívták a volt szövetkezet elnökét, és megdöbbenésemre arról kérdezték, hogy az újonnan alakított szövetkezete tulajdonában lévő szállodában, a vendégek nem voltak megelégedve a szolgáltatásokk al.
A tizennégyezer ember negyven milliárd forintnyi káráról egy szó sem esett.
A bíróság az elmúlt három év alatt szinte semmit nem haladt előre.
A felszámoló biztos is csak a felszámolói díjat kérte el tőlünk.
Kérem segítsenek, hogy ez az ügy számunkra károsultaknak minél előbb megoldódjon, mert emberi életek mennek tönkre.
Sajnos az én és családom egészsége is megsínylette ezt az esetet;
Minden reményünk, hogy jövőre, ha a választások a FIDESZ-t jutatják a hatalomba, tudnak segíteni ennek a rengeteg embernek is, ebben a kilátástalan helyzetben;

tisztelettel;

Németh Zoltán
 
 
0 #2 Pintyő 2009-07-08 18:12
Tisztelt Hladony Sándor képviselő Úr!
Örömmel olvastam, hogy ismét az emberek érdekében
tett javaslatot, a defibrillátor elhelyezésével.
Sajnos sok idős, beteg ember van ,de egyre több a
fiatal szív beteg, és ezért nagyon hálás szívvel
köszönöm, amiért ilyen formában is támogatja az élet meghosszabbítás át. Remélem megszavazzák.
Jó egészséget, örömteli munkát kívánok Pintyő
 
 
0 #1 Dr.Szebeni Rudolf 2009-05-13 14:11
Kedves Béla!

teljesen egyetértek és hajrá!

Rudolf
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.