Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 31 vendég böngészi
Elsöprő Fidesz győzelem Nyomtatás E-mail
2009. május 11.
Közel kétharmados eredményt ért el a Fidesz polgármesterjelöltje Pécsett. Páva Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje az előzetes eredmények alapján 36.570 érvényes szavazatot kapott, míg vetélytársára, Szili Katalin házelnökre, az MSZP jelöltjére 18.981-en voksoltak. Így a szocialisták egyik legnépszerűbb politikusa durván alulmaradt a választáson, az MSZP történelmi vereséget szenvedett.

 

Páva Zsolt elmondta: büszke rá, hogy a város olyan körzeteiben is őt támogatták, ahol eddig sose győzött a Fidesz. Nehéznek nevezte a kampányt, mivel az utolsó napokban, amikor már látszott, hogy nagyon nagy arányban nyer a Fidesz, az MSZP stílust váltott és negatív kampányt folytatott. Páva elmondta: még az utolsó közvélemény-kutatásban jelzettnél is nagyobb arányú győzelmet aratott.

 


Páva Zsolt, Pécs polgálmestere

 

,,Ha igaz, amiről beszéltem, nevezetesen, hogy ez a választás jó tesztje annak, hol áll ma, 2009-ben a baloldal 2006-hoz képest egy - most már esetleg mondhatjuk: volt - szocialista fellegvárban, akkor a helyi következtetéseken túl kivételesen bátrabb kijelentéseket is tehetünk" - mondta az Indexnek Török Gábor, a Vision Consulting vezetője, elemző. Nem lepné meg Törököt, ha a vasárnapi eredmény gyorsabb fokozatba kapcsolná a szocialista "bukási spirált", azaz felerősödne a párton belül már ma is jelentős pánikhangulat és "süllyedő hajó" - gondolat. A pécsi eredmény további fontos üzenete lehet a két kisebb parlamenti pártnak, hogy az MSZP-vel való szoros együttműködés a kudarc választása: lehet, hogy a Magyar Olajfa így már azt megelőzően elhervad, hogy egyáltalán életre kelhetne.

 

Bartók Béla a Fidesz újpesti elnöke gratulált a Pécsieknek és annak a véleményének adott hangot, hogy ez folyamat az egész országon fog átsöpörni és Újpesten is elhozza a várva várt változást és új irányt!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.