Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 98 vendég böngészi
Lemond a volt titkosszolga, ha megvan a fővárosi költségvetés Nyomtatás E-mail
2009. május 14.
Ha meglesz a fővárosi költségvetés, akkor az egykori titkosszolga lemond fővárosi képviselői mandátumáról. Ezt Kivágó Iván Györgyné jelentette be szerdán.

 

Kivágó Iván Györgyné lemond fővárosi képviselői mandátumáról a költségvetés elfogadása után. „Anyaként, feleségként, érző emberként az utóbbi időben személyemet ért aljas, igaztalan és a valós információkat valótlan színben feltüntető rágalmazásokat ezúton is visszautasítom, és bejelentem, hogy a főváros költségvetésének elfogadása utáni napon – felelős politikusi kötelezettségemnek eleget téve – lemondok a fővárosi képviselői mandátumomról” – nyilatkozta a szocialista politikus az MTI-nek szerdán.

Hozzátette: felelősségteljes szocialista politikusként – eddig és ezután is – amit feladatként vállalt, azt teljesíti. Felidézte: kerületi politikusként azt vállalta, hogy négy éven keresztül Soroksár érdekeinek megfelelően dolgozik, nemrég pedig azt, hogy a fővárosi lakosság érdekében a közgyűlés tagjaként közreműködik a város költségvetésének elfogadásában.

Kivágó Iván Györgyné hangsúlyozta: ha a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a költségvetést, ez irányú kötelezettségének és vállalásának is eleget tett, mielőtt lemondana mandátumáról.

A szocialista politikus a február óta előzetes letartóztatásban lévő s a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György helyét vette át a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójában. A fővárosi büdzsét a március 15-i határidőig azért nem tudták elfogadni, mert Hunvald György (MSZP) februári előzetes letartóztatása miatt megszűnt az MSZP–SZDSZ-koalíció egyfős többsége a Fővárosi Közgyűlésben.

A költségvetés elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy Kivágó Iván Györgyné csütörtökön leteszi esküjét. Kivágó Iván Györgyné – akinek képviselővé jelölését kémelhárító múltja miatt az elmúlt hetekben nemcsak az ellenzékiek, hanem szabad demokraták is bírálták – korábban úgy nyilatkozott: a Belügyminisztériumban, ahonnan 20 éve távozott, nem végzett olyan munkát, amit szégyellnie kellene, hiszen ma is végeznek ilyen tevékenységet a szakszolgálatok. „Én az országot védtem” – mondta.

(MTI)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.