Névnap

Ma 2018. március 18., vasárnap, Sándor és Ede napja van. Holnap József és Bánk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég böngészi
Hlavács elpuskázta Nyomtatás E-mail
2009. május 18.
Belső vizsgálatot rendelt el az MSZP újpesti-káposztásmegyeri szervezete, miután az újpesti Societas elnöke egy fegyvernek látszó tárggyal a derekán majálisozott a Városligetben.

 


Nagy megrökönyödést váltott ki a városligeti majálison a Societas újpesti szervezetének elnöke. A korábban még Fiatal Baloldal nevet viselő szervezet vezetője, Hlavács Árpád ugyanis övre akasztott pisztolytáskával, benne fegyvernek látszó tárggyal pózolt a Societas sátránál. Hlavács az MSZP párttagja, s az újpesti szervezet a párt kongresszusi küldöttévé is megválasztotta. Hlavács Árpád nem nyilatkozott az esetet megörökít Reakcio Tv-nek. A majálison történtek után a párt helyi vezetősége belső vizsgálatot rendelt el. – Az MSZP újpesti-káposz-tásmegyeri szervezete elfogadta Hlavács Árpád tájékoztatását, mely szerint a nála lévő tárgy egy ún. airsoft sport-játék­eszköz volt, ami nem engedélyköteles. Az MSZP újpesti-káposztásmegyeri szervezete elhatárolódik a militarizmustól, annak minden megnyilvánulásától és látszatától is. Arra kéri minden tagját és támogatóját, hogy a jövőben ennek figyelembevételével járjon el.

 

Hlavács Árpád annak érdekében, hogy a provokatív, valótlan látszat ne vetíthessen rossz fényt az MSZP-re, lemondott kongresszusi küldötti megbízatásáról. Az MSZP újpesti-káposztásmegyeri szervezete a maga részéről ezzel lezártnak tekinti az ügyet, s erről tájékoztatja az MSZP és a Societas budapesti szervezeteit – olvasható a szervezet lapunkhoz eljuttatott közleményében.

 


Hlavács Árpád, az újpesti Societas elnöke azt állítja, egy sportlégfegyvert viselt a majálison az övtáskájában

 

 

Az eset pikantériája, hogy Hlavács Árpád már évek óta a kulturális és oktatásügyi alpolgármester, Belán Beatrix élettársa. Az alpolgámester asszonyt szerettük volna megszólaltatni az ügyben, de mivel a szabadságát töltötte lapzártánkig nem tudtuk elérni. Derce Tamás polgármester és Bartók Béla, az újpesti Fidesz elnöke viszont elmondta a véleményét.

– Nem szeretem a militáns embereket, akik pisztollyal járnak az utcán. Úgy gondolom, az ilyenek emberekre még nem lőttek soha, és ők lennének az elsők, akik hazáig szaladnának, ha egyszer valóban éles helyzetbe kerülnének és használniuk is kellene azt a fegyvert.

– Nem tudok semmiféle ésszer indokot elképzelni arra, hogy egy békés rendezvényen miért mutogatja valaki fegyvernek látszó sporteszközét. Úgy is mondhatnánk egy szocialistának látszó politikus fegyvernek látszó tárggyal riogatja a szocialista majális résztvevit. Már nem lepdöm meg, hogy a szocialista pártnál a látszat mindig más, mint a valóság, hiszen a szocialisták éppen egy baloldalinak látszó milliárdos által vezetett, kormánynak látszó társasággal, kormányprogramnak látszó megszorításokkal mélyítik tovább a válságot – mondta el a Helyi Témának Bartók Béla, az újpesti Fidesz elnöke. Mondja el ön is a véleményét! A Helyi Téma weboldalán (www.helyitema.hu) Ön is hozzászólhat a témához.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.