Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 30 vendég böngészi
Álljon meg a menet! Nyomtatás E-mail
2009. május 25.
Hétvégén egy óra alatt lehet átjutni Káposztásmegyerről Békásmegyerre busszal a két települést összekötő új hídon. A gyalogosok szerint a Megyeri híd csak az autósok közlekedését könnyítette meg.

 

Mindössze egyetlen busz közlekedik a Megyeri hídon, s ez hétvégén jócskán megnehezíti az otthonról kimozdulni vágyó káposztásmegyeriek életét. Ha például a szentendrei skanzenbe szeretnének eljutni, félórás kitérőt kell tenniük Újpest-Központ felé. „Káposztásmegyer I. végén lakunk, ablakunkból jól látni a Megyeri hidat. Biciklivel már volt szerencsénk átmenni rajta, tényleg jó dolog, biztonságos az átkelés, bár nem egyértelmű, hogy a Római-partra merre kell menni, de ez elhanyagolható probléma. Egyik hétvégén elhatároztuk a családommal, hogy Szentendrére megyünk kirándulni, és azt gondoltuk, hogy a 204-es busszal, majd a HÉV-vel hamar odaérünk. Először azon csodálkoztunk el, hogy ez az egyetlen BKV-járat, ami átmegy a hídon.

 

Aztán jött a következő meglepetés: a 204-es Rákospalotán a Kossuth utcától indul és Újpestet először csak Újpest-Központban érinti. Ezt nagyon ésszerűtlennek tartom, mert bár a híd csak 10 percnyi távolságra van tőlünk, mégis egy órába telik, hogy átkeljünk rajta tömegközlekedéssel. Újpest- Központig 20 perc alatt jutunk el, ráadásul úgy kell időzíteni, hogy elkapjuk a 204-est, mert az csak félóránként jár. Visszafelé ugyanez a probléma. Az első megállója a Bagaria utcánál van, nem előbb, például a Váci út legvégén, ahol lenne is lehetőség leszállni és még zebra is van, s onnan már csak 10 percet kellene sétálni hazáig.

 


A Megyeri hídon jelenleg egy óra alatt tudnak átjutni a káposztásmegyeriek Békásmegyerre

 

– írta levelében Spák Pálma. A Káposztásmegyeren lakó édesanyát az bosszantja leginkább, hogy csak az autósok közlekedését könnyíti meg a Megyeri híd, a tömegközlekedést használókét nem. – Ha már a BKV-menetrend átalakítása óta a Kossuth utcától kb. 6-7 járat indul vagy megy át rajta, akkor elvárható lenne, hogy a 204-es busz legalább érintse a röpke 30 ezer lakosú Káposztásmegyert is, ha már az ezer fős Csobogós lakótelepen meg tud állni – javasolta Spák Pálma. Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő, közlekedési szakpolitikus helytállónak találja a kerületi édesanya panaszát, és javaslatot tesz a BKV-nak a helyzet orvoslására.

– Teljesen jogos kérés, hogy Káposztásmegyerről közvetlenül is elérhető legyen Békásmegyer, ahonnan a budai belváros és a budai agglomeráció is könnyen megközelíthető. Hétköznap csúcsidőben a 122-es biztosíthat kapcsolatot a 204-eshez, Váci úti átszállással, de mivel ez a busz hétvégén egyáltalán nem közlekedik, a kirándulni vágyóknak ez a lehetőség nem adott. Érdemes megfontolni a Váci úton a Szilas-patak magasságában egy megálló létrehozását, de sajnos gyalog az is elég messzire esik Káposztásmegyertől. Javasolni fogom, a BKV vizsgálja meg, hogyan lehet hétvégén biztosítani a közvetlen kapcsolatot a III. és a IV. kerület között – mondta Wintermantel Zsolt. Hangsúlyozta: fontosnak tartja ezeket a kezdeményezéseket, mert kitartó munkával lehet eredményeket elérni. Ilyen volt többek között a 30-as busz meghosszabbítására tett kezdeményezése a Fidesznek, amit végül a helyben élőkkel összefogva sikerült megvalósítani.

Nagy Balázs, a Fővárosi Önkormányzat Közlekedési Ügyosztályának szóvivője elképzelhetőnek tartja, hogy jövőre Káposztásmegyert is bekapcsolják a Megyeri hídi közlekedésbe.

– A Megyeri híd tömegközlekedésének kialakításánál az volt az elsődleges szempont, hogy a budai HÉV-állomás és a pesti 3-as metró között biztosítsuk az összeköttetést. A két pontot most a 204-es busz köti össze. Valóban jelentkezett már igény utasoktól a káposztásmegyeri kapcsolat kiépítésére is. Ez egy folyamatosan fejlődő járat, az utasok száma is hétről hétre nő. Nem zárom ki, hogy a későbbiekben erre lesz lehetőség, főként, ha valamelyik áruház finanszírozni tudja a kivezető út költségeit. A 2009-es évben azonban erre még ne számítsanak a kerületiek, hisz az idei paraméterkönyvtől csak szakbizottsági jóváhagyás esetén térhet el a BKV – mondta el lapunknak Nagy Balázs.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Kapcsolódó cikkek

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.