Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 102 vendég böngészi
A mi életünket is érinti… Nyomtatás E-mail
2009. május 25.

A Fidesz Újpesti Szervezetének vendége volt Gál Kinga Európai parlamenti képviselő. A kampányrendezvényre érkező vendéget Wintermantel Zsolt köszöntötte:

 

"Június 7-én nem pusztán arról szavazunk, hogy kik képviselik Magyarországot a következő 5 év során az európai parlamentben. Az élet úgy hozta – nem először, nem is utoljára – hogy ennél még húsbavágóbb kérdésekről szavazhatunk ezen a választáson. A mai súlyos politikai és gazdasági válság közepette ennek a választásnak a jelentősége messze túlmutat önmagán" – mondta bevezetőjében a Fidesz választókerületi elnöke.

 


 

Gál Kinga rövid előadásában arról beszélt, miért fontos, hogy megértsük, és saját javunkra fordítsuk az Európai Unió nyújtotta lehetőségeket. A jelenleg kormányzó MSZP az EU-t belföldön, Magyarországot pedig az EU-ban járatta le. AZ MSZP, kormányzásának súlyos hibáit sokszor igyekszik külső, elsősorban EU-s kényszerítő körülménynek beállítani, ez pedig hazugság. Az EU nem kényszeríti a tagállamokat rossz kormányzásra, de meg sem tud védeni tőle.

 

Brüsszelben a legtöbben értetlenül állnak azelőtt, hogy hogyan lehetséges, hogy hazánkban nem voltak előrehozott választások, azok után, ami 2006-ban történt. A mostani tragikomikus miniszterelnök jelölési procedúra, a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás és a demokratikus választásoktól való páni félelem, visszamenőleg igazolja a Fidesz álláspontját a hazai állapotokat illetően. Egyáltalán nem akarják, de végre kezdik megérteni, hogy mi történik nálunk. Rosszul áll a szénánk és a hitelességünk az EU-ban, ezért is van szükség a mihamarabbi változásra.

 


 

Június 7-e bizalmi szavazás lesz, mert 2006 óta először tudunk pártokra leadott szavazatokkal véleményt mondani, és az ország sorsát alakítani. Ezzel együtt is az EU nem külpolitika. Van egy szűkebb hazánk Magyarország és egy tágabb hazánk Európa. Ami az EU-ban történik az a mi életünket is érinti. Ezért is fontos, hogy minél határozottabban és erősebben jelenjünk meg az EU-ban is, és erre a Fidesz képviselői készen állnak. – mondta el Gál Kinga, akit 2008-ban az év képviselőjévé választottak az Európai Parlamentben.

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.