Névnap

Ma 2018. március 21., szerda, Benedek napja van. Holnap Beáta, Izolda és Lea napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 97 vendég böngészi
Orbán Viktor: A Jobbik az ellenfelünk Nyomtatás E-mail
2009. május 28.
A szélsőséges habitusú politika súlyos károkat tud okozni, miután a Fidesz kormányzásra készül, a Jobbik az ellenfelünk, mondta a Heti Válasznak adott interjúban Orbán Viktor. A Fidesz elnöke azt mondta: a kormányváltás után a titkosszolgálatok szerepét is megvizsgálják, mert volt már példa arra, hogy a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket.

 

A megfontoltság, "a kétszer mérek, egyszer vágok" elv nélkül nincs eredményes politika, mondta Orbán Viktor a Heti Válasznak adott interjúban. A Jobbikra utalva úgy fogalmazott: "Hiába tesz jót az egészségünknek a szellőztetés, ebből még nem következik, hogy be kell törni az összes ablakot, majd tüdőgyulladásban meghalni. A hebehurgyaságba csapó, szélsőséges habitusú politika súlyos károkat tud okozni".

 

 

A Fidesz elnöke egyértelművé tette, ők korjmányzásra készülnek, tehát a Jobbik az ellenfelük. Orbán szerint a Jobbik elnöke úgyis világossá tette, hogy ők mindenképpen ellenzékben lesznek.

 

 Orbán Viktor utalt arra is, hogy az európai politikatörténetben nem példa nélküli, ha a baloldal az ellenfél gyengítése érdekében hozott létre szélsőjobboldali szervezeteket. "A kormányváltás utáni vizsgálataink ezért nemcsak a gazdasági visszaélésekre, hanem a titkosszolgálatok szerepére és az ilyesfajta politikai szélhámoskodásokra is kiterjednek majd" - jelentette ki az interjúban.

Véleménye szerint a rendszerváltó pártok együttes elfogadottsága sem volt akkora, mint amilyen széles támogatottságú kormányt most létre lehet hozni. "Valóban van belső feszültség az alkotmányos rendszerben - ezt fel kell oldani, ha másként nem, az Alkotmánybíróság segítségével" - mondta Orbán Viktor arra a felvetésre, hogy ha még idén országgyűlési választások lennének, akkor az alkotmány szerint csak 2013 tavaszáig tartana a következő parlamenti ciklus. A pártelnök azt közölte, kizárt, hogy győztes választás után ne négy évig kormányozzanak.

Érthetetlennek nevezte például azt, hogy az MSZP miért "tornászik" az ingatlanadón és az adórendszer "zavaros átalakításán", amikor a Fidesz ezt egyetlen mozdulattal hatályon kívül fogja helyezni. Orbán Viktor úgy vélekedett, vitatható annak az értelme, hogy az állam jelentős összeget juttatott a két, "magyar tulajdonúnak vélelmezett banknak", mert a hitelezés nem kapott lendületet. "Nem a bankokkal, hanem a vállalkozásokkal és a munkahelyekkel kell törődni" - tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az OTP-t bármi áron, az FHB-t pedig a gazdasági ésszerűség határáig meg kell védeni, az azonban nem engedhető meg, hogy újabb 600 milliárdot adjanak bármely banknak abból a pénzből, "amit az emberektől, családoktól vettek el".

Az ingatlanadóval kapcsolatban azt mondta, annak alapja egy országos vagyonkataszter, és ha ezt elkészítik, az MSZP idővel minden lakásra, épületre kiveti a sarcot; "ahogy eredetileg is tervezték".

Arra a kérdésre, hogy tartja-e még, amit egy éve Kéri László politológus tanítványai előtt zárt körben mondott, miszerint a váltás után két évig válságmenedzselésre lesz szükség, Orbán Viktor úgy válaszolt: a világ ma már nem egy gazdasági válságtól szenved, hanem mély és átható változáson megy át. Egyetlen ország sem fog többé szerinte visszazökkenni a korábbi kerékvágásba. "Így nekünk sem pusztán a pénzügyi nehézségeken kell túljutnunk. Egy új világra kell felkészülnünk, és ennek megfelelően meg kell újítanunk az országot" - vélekedett a Fidesz elnöke.

 

(index.hu)

 

Hozzászólások

 
0 #1 susogó 2009-05-30 06:34
Gyurcsány Ferenc utolsó intézkedéseinek egyike volt, hogy azonnali hatállyal 25.000.000 forint átcsoportosítás át rendelte el a " Magyar Igazságért, a Jobb Magyarországért " Alapítványok támogatására.
Aki nem hiszi járjon utána!

A Kormány 1046/2009./IV.10./ Korm. határozata
MAGYAR KÖZLÖNY 2009/48. szám
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.