Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 100 vendég böngészi
A Clarisseum igazgatójára emlékeztek Nyomtatás E-mail
2009. május 30.
Emléktábla jelzi a Dugonics utca 33. számú ház falán Rákospalotán,   hogy a  Clarisseum egykori igazgatója ott töltötte élete utolsó éveit. Ádám László tiszteletére az újpesti Clarisseumban tartottak szentmisét.

 

 


Paskai László bíboros megható szavakkal emlékezett Ádám Lászlóra

 

Ádám László családja kezdeményezésére emlékeztek kerületünkben és a szomszédos Rákospalotán a szerzetesre, aki Magyarország német megszállása idején az akkor még Rákospalotához tartozó Clarisseum igazgatója volt, s életét is kockára téve bújtatott itt sokakat. Ádám László 1950-tõl letartóztatásáig a Szalézi Társaság magyarországi tartományfõnöke volt, a Rákosi-korszakban koncepciós per áldozata lett, négy évig politikai fogolyként tartották börtönben. Ádám Lászlót a szombathelyi szalézi Szent Kvirin-plébániatemplom kriptájában helyezték örök nyugalomra 32 évvel ezelõtt. A szentmisén Paskai László bíboros megható szavakkal emlékezett Ádám László szerzetes atyára, tartományfõnökre, akit a börtönévek sem tudtak megtörni és eltántorítani az ifjúság nevelésére és az elesettek segítésére tett esküjétõl.

Az emléktáblát P. Havasi József, az idén 150 éves szalézi rend tartományfõnöke és Pokorni János, Pokorni Zoltán édesapja leplezte le, aki a koncepciós perben Ádám László társa volt. Az emlékezõk nevében Hajdu László virágcsokorral köszöntötte Kiss Saroltát, Saci nénit, aki utolsó éveiben odaadóan és nagy szeretettel ápolta a szerzetes atyát. A megemlékezésen a családtagok és a szalézi rend képviselõi mellett, számos helyi polgárral együtt részt vett László Tamás országgyûlési, Wintermantel Zsolt fõvárosi és több helyi önkormányzati képviselõ is.

 

Tekintse meg a rendezvényen készüt további képeinket is a galériában!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.