Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 40 vendég böngészi
Majdnem MSZP-s miniszter lett Morvai Krisztina? Nyomtatás E-mail
2009. június 02.
Kevésen múlt, hogy az SZDSZ plakátjain most nem Morvai Krisztina testesíti meg a szabad, demokrata szavazókat a "félelemkeltő" Árpád-sávosokkal szemben.

 

 


 

A kilencvenes években a homoszexuálisok érdekében kifejtett jogvédő tevékenységéért Freddy Mercury-díjban részesített, a közéletet mostanában „magukfajtára" és „magunkfajtára" osztó jogásznőt sokáig a liberális holdudvarhoz sorolták. Kutatási területe a „családon belüli erőszak" volt, 2005-ben könyvet írt például a brutális nevelőapját agyonlövő Simek Kittivel (a kötet borítóján a szocialista-szimpatizánsnak megismert Szegvári Katalin újságíró, a TV2 szerkesztő-riportere, Bombera Krisztina és az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv írója, Rácz Zsuzsa ajánlotta a művet a közönség figyelmébe).

 

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a politikai szerepvállalás már 2006 előtt is megkísértette meg a Jobbik mai listavezetőjét. A kilencvenes évektől feminista jogvédőként megismert Morvai Krisztina 2004-ban szóbakerült az MSZP európai parlamenti listájára felkerült Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter lehetséges utódjaként. Legalábbis ez derül ki az MTI 2004. február 4-i tudósításából. A hírügynökség arról a kormányülésről számolt be, melyen a Medgyessy-kabinet áttekintette a 2006-ig tartó időszak „politikai, gazdasági prioritásait". Gál J. Zoltán akkori kormányszóvivő, jelenlegi szocialista országgyűlési képviselő az MTI-nek úgy fogalmazott, a kormány célja az életkörülmények „fokozatos, a gazdaság teljesítményével összhangban lévő javítása", a „szolgáltató állam kiépítése", az esélyteremtés. Emellett külön kiemelte „gyűlölködéstől mentes, kiegyensúlyozott közélet" megteremtését.

 

„Annak kapcsán, hogy a sajtóhírek szerint Morvai Krisztina jogász és Göncz Kinga, az egészségügyi tárca politikai államtitkára neve merült fel az MSZP európai parlamenti listáján szereplő Lévai Katalin esélyegyenlőségi miniszter utódjaként, [Gál J. Zoltán] úgy reagált: nem született még erről döntés, ez nem került még szóba" - olvasható a szövegben. Azaz: a kormányszóvivő nem cáfolta, hogy felmerült a két jelölt neve. A történet folytatása ismert: Morvai Krisztina végül nem lett miniszter, ám idővel mégis politikai pályára lépett.

 

(HetiVálaszOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #5 Baumag 2009-09-13 09:16
Bocsánat el kellett volna olvasnom az alábbiakat, mielőtt elküldöm. Igy történhetett a fogalom zavar.

Tehát helyesen; Bizony Morvai Krisztina életútja nem túl szimpatikus. De nem lehetne a FIDESZ tagjai között is találni egy ilyen vérmérsékletű embert aki a médiákban hasonló stilusban tudná a FIDESZ programját közölni velünk, vagy a szoc-lib támadásokat visszautasítani ?
 
 
0 #4 Baumag 2009-09-13 08:52
Bizony Morvai Krisztina életútja nem túl szimpatikus. De nem lehetne a FIDESZ tagjai között is találni egy ilyen vérmérsékletű embert aki a médiákban hasonló stilusban tudná a FIDESZ programját, vagy a szoc-lib támadásokat visszautasítani ?
Sok szavazót lehetne így az igazság mellé állítani !
 
 
0 #3 susogó 2009-06-10 15:59
Van már egy másik jobb oldali tisztességes párt,
úgy hívják KDNP. Vajon az Újpestért Egyesület aktivistái most kivel kampányoltak, hogy Újpest többségének, elszegényedett társadalmi rétegének egyszer majd jobb legyen. Igaz a Főtér építkezési engedélyeinek rendbetétele sok időt emészt fel!
 
 
0 #2 Kiss Sándorné 2009-06-10 15:22
Mert szerény véleményem szerint a kettő nem ugyan az.
Én most is azt mondom, kell egy másik egészséges tisztességes jobb oldali párt is!
De vajon valóban erre a felállásra van szükség?
Ott, abban a szavazat számláló bizottságban ahol voltam, egy nagyon kedves nagyon tisztességes Jobbikos fiatal ember volt.
Sajnálom, hogy az olyanok, mint Morvai Krisztina párton kívüli, vagy Vona Gábor és a felső vezetők ennyire megvezetik őket.
De azt is tudomásul kell venniük, hogy nagyon sokan, nem a Jobbikra, hanem a húzó névre, Morvai Krisztinára szavaztak. Sajnos.
Köszönöm a lehetőséget.
Kiss Sándorné Orosz Magdolna
 
 
0 #1 Susogó 2009-06-05 19:46
Jó napot Jobbik szimpatizánsok!
Lehet felébredni, és főleg gondolkodni, miből telik
ekkora plakáterdőre és kampányolásra ennek a kis pártnak? Ki mozgatja a szálakat?
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.