Névnap

Ma 2017. szeptember 24., vasárnap, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
szeptember
H K Sz Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 84 vendég böngészi
Célpontban a célpontosok Nyomtatás E-mail
2009. június 04.
Szép számú érdeklődő gyűlt össze május 26-án a Polgár Centrumban, ahol a Hír TV Célpont című műsorának szerkesztő-riporterei: Kovács Andrea, Krakkó Ákos és Rákóczi Péter voltak az újpesti Fidesz és Fidelitas vendégei.

 


Krakkó Ákos, Kovács Andrea és Rákóczi Péter

A több mint kétórás beszélgetésen a célpontosok derekasan állták a sarat. Többek között az fogalmazódott meg, hogy a hazai elektronikus médiában már-már hiánycikk az oknyomozás. Annak ellenére így van ez, hogy közéletünk burjánzik a korrupciótól, se szeri, se száma a hatalommal visszaélésnek, vagy a hatalmat most éppen bitorlók hivatali packázásainak. A kereskedelmi tévék azonban ebben nem látnak fantáziát. – A visszaélések leleplezése nem könnyű műfaj. Az oknyomozók ezért is kényszerülnek gyakorta valamilyen más úton megszerezni a szükséges információt. Hiába kárhoztatják itthon a rejtett kamerás technikát, erre az oknyomozók rá vannak kényszerítve. Holott annak felvételei, már csak a képminőség miatt is, nem igazán vágyálmai egy vérbeli tévésnek – mondta el Krakkó Ákos.

Kovács Andrea azt nehezményezte, az arra hivatott hatóságok helyett nem egy alkalommal a tényfeltáróknak kell felhívniuk a figyelmet a közerkölcsöt romboló, a közpénzeket csapoló visszásságokra. – Ugyanakkor a bűnüldözés malmai gyakorta lassan őrölnek. Egyes ügyeket pedig mintha el akarnának sikálni – jegyezte meg. Az est folyamán többször elhangzott az is, hogy a hatóságokat nem egyszer jobban foglalkoztatja az, miként készült az oknyomozó riport, mint maga a feltárt ügy. A Hír TV egyik legnézettebb műsorának alkotói azonban ars poeticájuknak tartják a közpénzek védelmét és az egészséges közmorál megóvását, s ettől nem lehet eltántorítani őket.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

A rendezvényen készült képeinket megtekintheti képgalériánkban!

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.