Névnap

Ma 2018. február 22., csütörtök, Gerzson napja van. Holnap Alfréd napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 45 vendég böngészi
Mondvacsinált szakrendelő Nyomtatás E-mail
2009. június 04.
Több ígéret is elhangzott, sőt az újpesti képviselő-testület felkérte fővárosi képviselőit, hogy csak akkor támogassák a főváros idei költségvetését, ha abban szerepel a szakrendelő felújítása, ez mégsem történt meg. Botrányos körülmények között, az MSZP–SZDSZes többség elfogadta a fővárosi költségvetést, amelyben egyetlen forint sem szerepel a beruházásra.

 


Tavaly februárban a Fidesz kezdeményezésére létrehozott Együtt Újpestért Összefogás mozgalomnak az újpesti polgárok összefogásával sikerült meggátolnia a felnőtt szakrendelés szocia­listák által javasolt privatizációját és a gyermekszakrendelés elköltöztetését a kerületből. A fővárosi és az újpesti önkormányzat tárgyalásai során az a határozott ígéret és megállapodás született, hogy a helyben maradó szakrendelő felújítására szánt pénzt a két kerület megelőlegezi.

Ezt Újpest meg is tette, azonban a főváros, most már sokadjára veri át az újpestieket, hisz költségvetésében nem szerepel a rá eső rész. A több mint egyéves huzavonát és ígérgetést most egy újabb ötlettel fejelték meg. Eszerint a pénzt nem a főváros, hanem a főváros és Újpest közös tulajdonában lévő ÉPÍT Zrt. előlegezné meg és ez a társaság végezné el a felújítást is. Ez a Fidesz számára elfogadhatatlan. Wintermantel Zsolt frakcióvezető a képviselő-testület ülésén kifejtette, elég volt a folyamatos átverésekből, ötletelgetésekből.

– Beigazolódott, amit a Fidesz már korábban is hangsúlyozott: a főváros ígéreteinek nem lehet hinni, és csak a Fidesz által már tavaly javasolt megoldás rendezné megnyugtatóan az újpesti járóbeteg-szakellátást. Azaz, ha az újpesti önkormányzat a legtöbb kerületi önkormányzathoz hasonlóan saját kezébe venné a szakrendelő működtetését. A főváros eddig semmi mást nem tett, csak hitegetett és ezekből semmit sem tartott be. Wintermantel javasolta, az újpestiek vegyék kezükbe saját egészségügyi ellátásukról való gondoskodást. Horváth Csaba főpolgármester-helyettest, aki többször is ígéretet tett a félmilliárd forintos támogatás megszavazására lapzártánkig nem sikerült elérnünk.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások  

 
0 #1 Hladony Sándor 2009-06-04 19:52
Majd ha felújítják erre is azt fogják mondani, mint a gyermek szakrendelőre, hogy új?
Pedig már a szüleinket is ott gyógyították olyan régen épült, csak akkor nem kellett kampányolni és hazudozni. Inkább a Károlyiak előtt kellene fejet hajtani, mert sokat tettek Újpestért.