Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 32 vendég böngészi
Itt minden beteg laborvizsgálatra vár Nyomtatás E-mail
2009. június 22.
A mellékelt képek az újpesti szakrendelőben a laborvizsgálatra várakozókról készültek június 4-én, reggel 7.44-kor. Csaknem százan várakoztak tömött sorokban, többségük állva, az idősek a botjukra támaszkodva.

– Vérvételre jöttem a szak­rendelőbe délelőtt 9 órakor. Sajnos nem sikerült bejutnom a laborba, mivel közölték, száz darab vérvételre van lehetőség naponta, és ez a kvóta már rég betelt. Elküldtek, tekintet nélkül arra, milyen sürgős a beavatkozás – mondta el lapunknak a szakrendelőből feldúltan távozó Gyarmati Kinga másfél órával a kép készülte után. Egy másik beteg az állását kockáztatva is megpróbálta kivárni a sorát, mégsem jutott be. – A sorszámokat reggel 7-től adják ki, de a bejelentkező ablak csak fél nyolckor nyit. Sokan már háromnegyed hétre idejönnek, hogy bejussanak. Ők minimum háromnegyed órát álltak az ablak kinyílására várva, utána pedig azért, hogy sorra is kerüljenek. 7.45-kor azonban már kint volt a tábla, hogy mára nincs több sorszám. Egy középkorú hölgy sírva panaszkodott, hogy kirúgják a munkahelyéről, mert szabadnapot vett ki, hogy a labort elvégeztesse és most hiába jött – mesélte Mohácsi Péter, szintén kerületi lakos.

 

 

 

Dr. Küttel Péter, a Károlyi Kórház és Rendelőintézet főigazgatója lapunkkal egy időben értesült a százas kvótáról és rögtön megszüntette. – A   százas korlátozást a kartonozóban dolgozó kollégák találták ki néhány napja, miután látták, hogy a laboros munkatársak nem győzik a munkát. Óriási tömeg várakozik nap mint nap laborvizsgálatra, amit már nem tudunk ellátni. Ez háromnegyed éve így zajlik, mióta sok területen kívüli beteget irányítanak hozzánk a háziorvosok. Dunakesziről, Fótról, Veresegyházról, valamint a XIII. és a III. kerületből is. Ezeket a vizsgálatokat csak úgy tudjuk elvégezni, ha a többi ellátástól vonunk el pénzt, hisz többszörösen túllépjük az OEP által finanszírozott keretet – hangsúlyozta Küttel Péter. A főigazgató szerint az egyetlen megoldás, ha a területen kívüli háziorvosok nem irányítják Újpestre a betegeket. Küttel Péter levélben kérte meg a kerületi háziorvosokat, hogy mérsékeljék a laborkéréseket, a rendelőintézeti szakorvosokat pedig, hogy próbálják a lakhely szerinti területükön elvégeztetni a laborvizsgálatokat. Kezdeményezte a tulajdonos önkormányzatnál, hogy emeljék meg az OEP által finanszírozott laborkeretet.

Bartók Béla, a Fidesz újpesti elnöke szerint viszont csak az hozhat megnyugvást az újpesti betegeknek, ha a kerület átveszi a szakrendelő működtetését. – Egyetértek a felháborodott újpestiekkel, különösen azért, mert van megoldás: az újpesti önkormányzatnak, a legtöbb fővárosi kerülethez hasonlóan át kellene vennie a szakrendelő működtetését. Az újpesti Fidesz ezt már többször kezdeményezte. Ezért a javaslatunkért egy évvel ezelőtt Derce Tamás polgármester és a szocialisták közösen támadtak ránk, pedig becsapja az újpestieket, aki a fővárostól várja a megoldást. Már többször bebizonyosodott, hogy nem bízhatunk a fővárosban.

 

 

 

Információink szerint az utóbbi napokban Derce Tamás polgármester Horváth Csaba főpolgármester-helyettessel tárgyalt az újpesti szakrendelő felújításának konstrukciójáról, ami a laboratóriumi zsúfoltság megszüntetésére is lehetőséget nyújthat.

 

(HelyiTémaOnline)

 

Hozzászólások

 
0 #4 olvasósok 2009-09-01 14:27
Kedves "sírósok" !
Jó lenne, ha nem csak savaznád a sorbanállás miatt panaszkodókat, hanem elolvasnád, azt amire reagálsz. A cikkben pont arról van szó, hogy amíg el nem törölték a napi 100-as kvótát, 7.45-re már elfogytak a sorszámok.
Csak abban reménykedj "sírósok", hogy nem kell rendszeresen sorba ülnöd az SZTK-ban!
 
 
+1 #3 sírósok 2009-09-01 08:28
Egyszerű. Oda kell menni 3/47-re, adnak sorszámot. Majd fél 8-ra vissza, fent teljesen normálisan, sorszám szerint szólítják, regisztrálják a pácienseket, majd 5 perc alatt megcsinálják a vizsgálatot. Ki lehet számolni, ha valakinek 30 feletti a sorszáma ráér 8-ra visszasétálni.
Baromság itt nyávogni, de nyilván majd ha a fityesz lesz, akkor egyszerre 7898 beteget fognak ellátni, szupergyorsan. Nem beszélve a hazáról és a kormányról.:-))
 
 
0 #2 susogó 2009-06-23 20:02
Az a helyzet, hogy nemcsak Újpestről és az agglomerizációb ól jönnek vérvételre az emberek , de más kerületekből is, mert már mindegy a Károlyi Kórháznak. Ide vezet a rossz városvezetés és a kormány nemzetellenes politikája. Nincs szülészet, nincs uszoda, nincs egészségügy, nincs jövőnk sem.
Lehet nosztalgiázni, KI MIT TUD nagyanyóknak.
Igen megcsináltuk!
 
 
0 #1 egybeteg 2009-06-22 13:47
Sajnos teljesen igaz, amit írnak. Én is többször mentem laborvizsgálatr a, de nem jutott sorszám.
De legalább már van muskátli a bejáratnál. Ettől biztos jobb lesz az ellátás!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.