Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 95 vendég böngészi
Az egyetlen út káoszba vezet Nyomtatás E-mail
2009. június 26.
Sok újpesti panaszkodik, hogy szombatonként, ami ugye erős piacos nap, közlekedési káosz alakul ki a Főtéren, a lezárt és fizetőssé tett sárga keramitos parkoló körül. A Fidesz frakcióvezetője szerint a polgármester a felelős a káoszért, Derce Tamás viszont a fővárost okolja.

 

„Rengetegszer alakul ki dugó Újpesten, a külvárosban, mintha legalábbis a belvárosban járnánk, előfordul, hogy egészen a Templom utcáig feltorlódnak az autók. Ennek oka, hogy a keramitos parkolót most egyetlen irányból lehet megközelíteni, mindenkinek arra kell mennie. Korábban ezt négy irányból tudták megtenni a vásárolni igyekvők. További gond, hogy sokan fent parkolnak a járdán, így nem lehet gyalogosan közlekedni. Azt olvastam a Helyi Témában, hogy májustól Újpesten önálló kerületi közterület-­felügyelet működik, de a várakozásokkal ellentétben semmilyen javulás nincs. Sőt a piac környékén kaotikus a helyzet. – írta levelében olvasónk, Bajnózky Károly.

 

 

 

 Wintermantel Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője lapunknak azt mondta: átgondolatlan döntés volt lezárni a parkolót.

– Igaz a régi mondás: a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve. Akármennyire is fontos a cél, hogy biztosítsuk a parkolást a piac vásárlói számára, attól még a közlekedésszervezés, a parkolásgazdálkodás egy szakma, aminek vannak szabályai. Közlekedésmérnökként különösen fájó számomra, hogy Derce Tamás polgármester az előkészítetlen, rossz intézkedéssel, többet ártott, mint használt. Nem megoldotta a problémát, hanem szétkente azt, a keramitos parkolóból kiszorított autók most ellepték a környező utcákat, szabálytalanul parkolnak a megállni tilos táblák alatt és a járdán, péntekenként és szombatonként rendszerint dugók alakulnak ki a piacra vezető úton – mondta el véleményét lapunknak Wintermantel Zsolt, a Fidesz frakcióvezetője.

Újpest belső parkolási gondjainak Derce Tamás polgármester szerint más az oka, mégpedig az, hogy a főváros nem építette meg Káposztásmegyerig a metrót. – A szakasz megépítése továbbra sem lehetetlen, mert az itt kéregvasútként működő metró alagútját a Rózsa utcáig megépítették. Ezt kellene folytatni a Víztoronyig, ahonnan pedig a 14es villamos alépítményén mehetne tovább. Ez körülbelül csak két kilométer új pályát jelentene – mondta el lapunknak a polgármester. Derce Tamás távlati tervei szerint a városrész belső területein élőket a jövőben mentesítenék a parkolási díj fizetése alól.

Wintermantel szerint is égetően szükség van a metróra, ezért is kezdeményezte a főváros közlekedési fejlesztési tervébe történő beillesztését, amit eredetileg ki akartak hagyni belőle. – A főváros már annyiszor hagyta cserben az Újpestieket, hogy nem nyugodhatunk bele, hogy majd akkor lesz rendben kerületünk közlekedése és parkolása, ha azt a főváros megoldja. Itt helyben is számos jó megoldásra lenne lehetőség, amihez nem kellene a fővárosra várni. A  Fidesz kész segíteni a városvezetést abban, hogy megoldódjon a jelenlegi kaotikus helyzet – tette hozzá Wintermantel Zsolt.

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Hozzászólások

 
0 #3 wzs 2009-07-05 20:30
Kedves Botond!

Demszky Gábornak sok bűne van! Sokat ártott Budapestnek, sokat ártott a Budapestieknek. Számolaltlanul lehetne sorolni a rossz döntéseket, elszalasztott lehetőségeket, meg nem valósult, vagy többszörösébe kerülő beruházásokat, ami a nevéhez kötődik!
Viszont ha korrektek akarunk lenni és főleg hitelesek, akkor nem varrunk olyat a nyakába, ami tényleg nem az Ő hibája.
Az, hogy szombatonként a Templom utcáig áll a dugó, mert a lezárt keramitos parkolót csak egy irányból lehet megközelíteni, ahhoz Demszkynek semmi köze. Szombaton nincs hivatásforgalom , szombaton nem
P+R parkolni jönnek az autósok a központba, hanem a piacra vásárolni.
Eddig normálisan lehetett jönni, volt elég parkoló is. Szombatonként nem a Káposztásig meg nem épült metró miatt van dugó, hanem azért, mert Derce lezáratta és fizetőssé tette a parkolót. Nem Demszky, hanem Derce Tamás. Senki nem kényszerítette rá, hogy ezt tegye. Mindezt átgondolatlanul , előkészítetlenü l, a dilettáns forgalomszervez és gyönyörű példájaként. Egy csomóponton keresztül halad a bemenő és kimenő forgalom is. Nem csoda, hogy feltorlódnak az autók! Lehet, hogy ezt Te nem érzékeled, mert saját bevallásod szerint nem jársz a piacra, de én igen, rendszeresen. Érdemes lenne egyszer kimenned és megnézned. És mindezt mennyiért? Csak a sorompó és fizetőautomata 15 millióba került, a szakrendelőben meg nincs elég kémcső a vérvételhez!

Üdv.
Wintermantel Zsolt
 
 
0 #2 Sz. Rudolf 2009-07-04 20:44
Teljesen egyetértek azzal,aki a jelenlegi parkolási káoszt ostorozza.Évekig mást sem hallottunk,mint azt,hogy a P+R parkolást kell támogatni.Most viszont az újpesti önkormányzat gondolt egy nagyot és elhatározta,hog y megnehezíti az eddig dicsőített parkolási módot és azt ellehetetleníti .Minden átgondolást és ésszerűségi javaslatot sutba dobva elvette a lehetőséget az autósoktól.Nem arról van szó,hogy nem kellett volna pld. csökkenteni a helyeket és támogatni a piacra menőket,de szokás szerint a ló másik oldalára sikerült átesnünk.
Ez vicces és megmagyarázhata tlan.

Sz. Rudolf
 
 
0 #1 Szalma Botond 2009-07-02 13:38
Uraim!

Véleményem szerint Demszky "úrnak" sokkal több köze van a káoszhoz, mint a polgármesterünk nek.

üdv

Botond
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.