Névnap

Ma 2018. február 26., hétfő, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 14 vendég böngészi
Húzzák az időt a szakrendelővel Nyomtatás E-mail
2009. július 01.
Augusztusig biztosan nem lesz érdemi előrelépés a Károlyi Sándor Kórház felnőtt szakrendelője felújításának ügyében. Az elmúlt héten a Fővárosi Közgyűlés több mint egyórás vita után is csak arról döntött, hogy ismét megvizsgálják a felújítás lehetőségét.

 


Lassan tragikomédiába illő a felnőtt szakrendelő felújításának ügye. Ami változatlanul biztosnak látszik: a főváros annak ellenére, hogy a rendelő kirázólagos tulajdonosa, pénzt nem akar áldozni rá, pedig korábbi ígérete szerint az idei költségvetésében biztosított volna rá forrást. A szakrendelő épülete teljesen lepusztult, 1950-ben épült, azóta gyakorlatilag jelentős felújítás nem történt. A Fővárosi Önkormányzat saját kimutatása szerint is összesen 104 millió forintot költött az elmúlt tíz évben felújításra, ami kevesebb, mint évi 2000 forintot jelent négyzetméterenként. Ez borzasztóan kevés. Egy idei felmérés szerint az épület teljes rekonstrukciója 1,5 milliárd forintba kerülne.

 


Ez az a szakrendelő, amit városházi források szerint a főváros privatizálni szeretne

 

 

Mint ahogy azt a Helyi Téma korábban megírta: a Fővárosi Önkormányzat készpénzt nem akar adni a felújításhoz, hanem az egykori „Szülőotthont” értékesítené, illetve az újpesti önkormányzattal közös egykori gyermekrendelő épületét adná el. A várható bevétel 555 millió forint lenne, ez egészülne ki az újpesti önkormányzat 250 millió forintos támogatásával. Ez azt jelenti, hogy a felújításhoz hiányzik még közel 700 millió, amelynek biztosításától a főváros egyelőre elzárkózik. A vitában Wintermantel Zsolt, a kerületi Fidesz-frakció vezetője hangsúlyozta, lassan másfél éve húzódik az ügy megoldása. A főváros számtalan ígéretet tett, amit sohasem tartott be, mindig újabb ötletekkel állt elő, csakhogy ne kelljen érdemi intézkedést hoznia. Ebben kiemelt felelőssége van a szocialista főpolgármester-helyettesnek. Szavakban persze mindenki egyetértett a felújítás szükségességével, de a közgyűlés mégis csak annyit fogadott el, hogy újra vizsgálják meg a lehetőségét és erről készüljön előterjesztés augusztusra. Wintermantel Zsolt szerint szánalmas színjáték zajlik, melynek szenvedő alanyai az újpesti betegek. – Mit csináltak az elmúlt időszakban a fizetésükért, ha még most is csak annyi telik tőlük, hogy újra megvizsgálják a kérdést? Nagyon úgy néz ki, hogy itt a háttérben egészen másról van szó! Bízom benne, hogy az újpesti városvezetés végre észreveszi, hogy a bolondját járatja velük a főváros, és most már határozottabban ki fog állni az újpestiek méltó egészségügyi ellátásáért – mondta el lapunknak a politikus.

Városházi információink szerint újabb halogatásra, a probléma továbbgörgetésére számíthatunk, de egyes vélekedések szerint privatizációs tervek állhatnak az időhúzás mögött. 

 

(HelyiTémaOnline)

 

 

Szóljon hozzá!

A hozzászólásokat moderáljuk ezért kis késéssel jelennek meg az oldalon. Kérjük, kerülje a másokat sértő, személyeskedő, bántó, trágár stílusú kommentelést! Hozzászólása elküldése előtt ne felejtse el beírni az ellenőrző kódot. Amennyiben nem olvasható kódsort kapott, a frissítés feliratra kattintva kérhet új kódot.


Biztonsági kód
Frissítés