Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 18 vendég böngészi
Az ellopott Lánchidak városa! Nyomtatás E-mail
2009. július 13.

Csak a Lánchídra szerettem volna szombaton felhajtani, hogy átjussak Budára, de váratlanul egy terelő tábla állta utamat a kanyar után, még indexelni sem maradt időm, épp ki tudtam balra kerülni. Semmi előjelzés, csak hipp és hopp küzdjem le az akadályt! Nem hallgattam reggel rádiót, elismerem, nagyot hibáztam, de még mámoros állapotban sem mertem volna arra gondolni, hogy egy hidat ne közlekedésre használjanak, hanem kirakodó vásárt rendezzen rajta Demszky Úr. Pedig ez történik napjainkban, amikor útjavítás, felújítás, metró/nem/építés, rakpartlezárás, és még ki tudná felsorolni, hogy mi minden borzolja az autósok és utasok idegeit egyaránt.

De van ám ellopott Lánchíd Újpesten is.

Hazafelé jövet kimentem az újpesti piacra, hogy az elmaradt reggeli vásárlást pótoljam, de tovább bosszankodhattam a tapasztalt közlekedési káosz miatt. Hosszú sorban araszolva nehézkesen lehetett egy irányból megközelíteni a parkolót, ahol az automatát emberek - természetesen fizetésért - felügyelték, hogy sikeresen nyomjuk-e meg a jegykiadó gombot. A sorompónál jobbra két sorban van kijelölve parkolóhely, de csak az egyik sort lehet rendeltetésszerűen használni, mivel az első sor elejét elzárták a beállási lehetőségtől.
A parkolóhelyek számát tovább csökkentik a dinnyeárusok standjai, ahol az óvatlan vásárló, mézédes magyar portékával a szatyorban toppan hirtelen az autós elé. A felfestett nyilakkal szemben tudunk csak helyenként autózni, és kifelé sem távozhatunk gyorsabban, mint bejövet az egyirányú utcából, ami visszavezet minket a bejárati káoszhoz.

Legnagyobb megdöbbenésemet azonban mégiscsak az okozta, hogy a parkolónál, a tanácstalanul gombot nyomkodó gépkocsivezetőket, akik a sorompó felnyílására vártak, arról tájékoztatták: „ ma bónusznap van, összeomlott a rendszer, nem működik az automata!” .Mégiscsak jó, hogy van itt élő munkaerő…! Automata 15 millióért, plusz a fizetett humán tájékoztató rendszer.

Nekünk sem kell már elhagynunk Újpestet, elég kimenni a piacra! Budapest után Újpestet is az ellopott Lánchidak városává tették.


Hladony Sándor

 

 

 

 

 

Hozzászólások

 
0 #2 Hladony Sándor 2009-09-03 12:08
Kedves Ilona!

Örülök, hogy a parkolási káosz mellett is találni
valamit, ami jó. Én is vettem mézédes magyar görögdinnyét a káposztásmegyer i szociális boltban a piaci árnál lényegesen olcsobban, és nem kellett a parkolással bíbelődni. Honlapunkon az üzlet aktuális árai és pontos helye megtalálható.

Üdv. Sándor
 
 
0 #1 Rajnainé Szalkai Ilona 2009-08-31 14:20
Kedves Sándor!

Mindenben egyetértek Veled, sajnos ezeket a problémákat (is) egyre gyakrabban, nap, mint nap át kell élnünk. Az Ember jelenleg senkit nem érdekel, csak a pénz, pénz, pénz!
De lássuk be, a sok rossz hír mellett azért az egy jó hír, hogy az újpesti piacon mézédes magyar dinnyét lehet kapni. Férjem ugyanis véletlenül járt a napokban egy másik piacon, a dinnyeárusnál kiírva: mézédes magyar görögdinnye. Nem tétovázott, odalépett, és kért egy mézédes magyar görögdinnyét. Eladó: olyan itt nincs kérem, ezek olasz dinnyék. Férjem: akkor miért van kiírva?, kösz, viszlát. Hazafelé újpesten vett egy mézédes magyar dinnyét. Azért ez sem semmi! Dinnyét - ha van pénzed - vehetsz.

Üdvözlettel: Ila
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.