Névnap

Ma 2018. április 23., hétfő, Béla napja van. Holnap György napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 66 vendég böngészi
Lassan elfogy a türelem Nyomtatás E-mail
2009. július 20.
Egyre nagyobb a felháborodás a piac környéki közlekedési káosz miatt. Hét közben a zsúfolásig megtelt környező utcák és a szabálytalanul parkoló autók, pénteken és szombatonként pedig a soha nem látott dugók miatt tiltakoznak az újpestiek.

 


Mint ahogy azt korábbi számunkban megírtuk, Derce Tamás polgármester mindenféle előkészítés és egyeztetés nélkül lezáratta az egyébként közterület besorolású sárga keramitos parkolót, és fizetőssé tette azt. Mindezt azzal az indokkal, hogy biztosítani kell a parkolási lehetőséget a piac vásárlói számára. Az intézkedés azonban felemásra sikerült, hisz pont a piacra érkezőknek kell szombatonként akár fél órát is araszolniuk a dugóban, mire bejutnak a parkolóba. Olvasóink számtalan panaszos levelet és fotókat küldenek a kaotikus helyzetről, melyben kérik lapunk közbenjárását.

 


A Kemény Gusztáv utcában óriási tumultus alakul ki hétvégénként, még a járdát is elfoglalják az autók

 

 

– Jó lenne, ha a polgármester úr kijönne szombatonként, és saját szemével győződne meg arról, milyen káoszt okozott. Nekem legutóbb 25 percembe került, míg bejutottam a parkolóba és a kifelé haladás is húsz percig tartott – írta levelében Makarész Levente, újpesti lakos.

Másik olvasónk értetlenül szemléli, hogy Újpesten már csak türelmetlen dudálás és kiabálás közepette lehet piacra járni. Sokan nem is oda tartanak, mégis beragadnak a dugóba. – A Templom utca felől a Kemény Gusztáv utcán akartam kijutni az Árpád útra, de beragadtam a piacra tartó sorba, melyből sehogy se tudtam kiszabadulni, hisz a Liszt Ferenc utca a piac felé egyirányú – panaszolta Czank Klára, szintén újpesti lakos.

Derce Tamás lapunknak a metró hiányzó szakaszával indokolta a dugót, melyet a főváros nem épített meg, Wintermantel Zsolt fideszes képviselő, közlekedési szakpolitikus szerint azonban ez teljes tévedés. – Szombaton nincs hivatásforgalom, szombaton nem P+R parkolni jönnek az autósok a központba, csupán vásárolni szeretnének a piacon. Eddig normálisan lehetett itt közlekedni, volt elég parkoló is. Szombatonként nem a Káposztásig meg nem épült metró miatt van dugó, hanem azért, mert átgondolatlanul, előkészítetlenül avatkozott be a polgármester a piac közlekedési rendjébe. Egy csomóponton keresztül, a Kemény Gusztáv utca piaci végénél halad a bemenő és a kimenő forgalom is. Nem csoda, hogy feltorlódnak az autók!

 

(HelyiTémaOnline)

 

Összeomlott a parkoló rendszer a Szent István téri keramitos parkolóban két hete szombaton. Elromlott az automata, ezért felhajtották a sorompót és nyitva is hagyták. 

 


Hladony Sándor kerületi képviselő érdeklődött a biztonsági őrnél a kialakult helyzetről

 

– Hajtsanak be nyugodtan, az automata nem tud jegyet adni, ma bónusz nap van! – tájékoztatta a biztonsági őr a bejutásra váró autósokat. Még szerencse, hogy a csaknem 15 millió forint értékű jegyautomata mellé őrt is állítottak, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a hátsó, lezárt sorompó senkit ne zavarjon meg: akik most bejutnak, ki is tudnak majd jutni. Az automata sorompó magától felnyílik, ha autót érzékel.

 

(HelyiTémaOnline)

 

A cikkhez galéria is tartozik

Fotók: Helyi Téma, Olvasóink, ujpestifidesz.hu

A parkolóban és a környező utcákban készült fotókat megtekinthetik a galériában

 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.