Névnap

Ma 2018. március 17., szombat, Gertrúd és Patrik napja van. Holnap Sándor és Ede napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
március
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 94 vendég böngészi
Megduplázódott a forgalom a szociális boltban Nyomtatás E-mail
2009. július 20.
Mindkét alkalmazottját sikerült megtartania, vevői számát pedig megkétszereznie a káposztásmegyeri szociális bolt tulajdonosának. A helyi Fidesz egy újabb bolt nyitását tervezi. Lapunk annak járt utána, vajon mennyire vált be az első újpesti szociális bolt, hogyan fogadta a hazai gazdák áruját a vevőkör?

– Képzeljék, valaki le akarta tépni a szórólapjukat, de én visszaragasztottam a hirdetőtáblára! – mesélte a napokban Nusi néni, a káposztásmegyeri szociális bolt egyik törzsvásárlója Kármán Bélának, az üzlet vezetőjének. – Tudják csak meg minél többen, milyen szerencse, hogy ilyen, a magyar gazdák árujával kereskedő olcsó boltok is vannak, mint a maguké! – tette hozzá a kedves vásárló.

Kármán Béla nem minden öröm nélkül árulta el a Helyi Témának, hogy forgalma meg­kétszereződött. Óriási az érdek­lődés: szomszéd a szomszédnak, barátnő a barátnőnek meséli, hogy a Farkaserdő utca 21. szám alatt, a Szamóca boltban a magyar gazdák áruja található a polcokon. Amin maga is meglepődött, hogy nem csak a zöldség és a gyümölcs iránt nagy az érdeklődés, de a tejtermékeket is keresik. Ezen a területen háromszor, négyszer akkora a forgalom, mint korábban volt.

 – Talán egy idő után, vásárolhatok egy nagyobb hűtőt, hogy még több tejterméknek jusson hely – mondja bizakodva a tulajdonos. Érdekes módon, Kármán Bélának több ideje marad a bolttal foglalkozni, hisz éjszakáit már nem kell a nagybani piacon töltenie nemtelen alkudozással, kiszolgáltatott helyzetben.

– Budai Gyuláé minden elismerésem, aki a Magyar Gazdakörök szövetségi titkáraként hihetetlen szervezőmunkát végez azért, hogy minden megrendelt áru megérkezzen, és hogy a Pest melletti raktárban minden egyebet be tudjunk szerezni – fejezte ki elismerését Kármán Béla. Az áru egy részét, éppen a tejtermékeket, a bolthoz hozzák, a többiért, előzetes rendelés alapján a vállalkozó maga megy el. Még semmilyen fennakadás, hiány, szervezetlenség nem történt. Aki ismeri a hazai viszonyokat, tudja, ez szinte mesébe illő.

De nézzünk néhány aktuális árat. Az extra minőségű zöldpaprika 200 forint, míg az áruházláncokban az átlagos kerül ennyibe. A  fürtös paradicsom, szintén a legkiválóbb, 260 forint kilónként. A befőzésre való sárgabarack 190, míg az öklömnyi őszibarack 160 forint.

Bár az árak alacsonyak a szociális boltban, hány kerületi lakos azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy magasabbak az árak, mint a piacon. Ez valóban előfordulhat, hiszen a szociális boltok a multicégekkel kelnek versenyre és nem az őstermelői piacokkal.

A sikeres szociális boltnak további nyertesei is vannak. A megnövekedett forgalom immár biztossá teszi, hogy a vállalkozás két alkalmazottjának stabil az állása. Jól járnak a vevők, a vállalkozó, az alkalmazottai és a kiváló árut szállító magyar gazdák is. Lapunk úgy tudja, Újpesten azon dolgozik a helyi Fidesz, hogy újabb szociá­lis bolt is kinyithasson.

 

 

(HelyiTémaOnline)

 

 


 

 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.