Névnap

Ma 2018. február 24., szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 82 vendég böngészi
Koszorúzás Halassy Olivér sírjánál Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 05.
Bensőséges ünnepség résztvevői lehettek azok, akik részt vettek a Vitéz Halassy Olivér születésének 100. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezésén, amelyet a megyeri temetőben található sírjánál tartott a Fidesz Újpesti Szervezete.

 

A díszsírhelynél - melyet Újpest város adományozott a kétszeres olimpiai győztes vízilabdázó  temetésekor – Bartók Béla az Újpesti Fidesz-MPSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, és méltatta Halassy Olivér sportteljesítményét, kiemelve azt a példamutatást, amely fontos üzenetet hordoz a mai fiatalok számára is. Halassy Olivér nehéz időkben, a XX. század első felének vérzivataros évtizedeiben élt és érte el sportsikereit úgy, hogy felülemelkedett testi fogyatékosságán - gyermekkorában balesetben elveszített egyik lábfejének hiányán -, és a teljesen épek mezőnyében érte el sikereit. Küzdőszelleme, hazafisága és akaratereje is példát mutat mindannyiunknak hangsúlyozta Bartók Béla, aki külön üdvözölte az élsportoló ez alkalomból ideutazott leányát Dr. Halassi Ilonát és férjét.

Fericsán Kálmán tanár úr ismertette Halassy Olivér ma is irigylésre méltó eredményeit, melyet úszóként, folyamúszóként ért el a 91-szeres válogatott vízipólós spotpályafutása alatt.

Elsőként Dr. Kovács Ivánné a Városvédő Egyesület elnöke helyezett el koszorút a kétszeres olimpiai aranyérmes sportoló sírján, majd Timkó Antal és Baranyai János az Újpesti Fidesz nevében koszorúzott.

Dr. Halassi Ilona hálásan köszönte az emlékezőknek, hogy ennyi idő után sem felejtették el Újpest város egykori sikeres sportolóját, és arra kérte a megjelenteket, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy legyen követendő példa a fiatalok előtt Halassy Olivér sport szeretete, és sportpályafutása.

 

Az ünnepséget követően délután a Vízilabda Szövetség, a Magyar Olimpiai Akadémia, és az Olimpiai Bajnokok Klubja is megemlékezett a sikeres sportolóról.

 

 

Hozzászólások

 
+1 #3 Hladony Sándor Gyula 2009-08-27 19:11
Családja, barátai, ismerősei nagy részvéte mellett kísérték el utolsó útjára augusztus 27-én 13 órakor a Megyeri Temetőbe Vitéz Halassy Olivér 94 évet élt özvegyét.

A temetésen az Újpesti Önkormányzat, a 20 éves Halassy Olivér Sportcentrum, és a Fidesz Újpesti Szervezete képviseletében elhelyezett hála virágai emlékeztettek arra, hogy Újpest nem felejti el nagyjait, kiváló embereit, és kifejezi családjuk iránt érzett tiszteletét. Gyászukban osztozunk.

Hladony Sándor
önkormányzati képviselő
 
 
+1 #2 Hladony Sándor. 2009-08-08 17:09
Különösen örömteli, hogy a 14 éves Újpesti Városvédő Egyesület tagjai is részt vettek a megemlékezésen, akik idáig is sokat tettek azért, hogy Újpest múltja, és a város köztiszteletű személyeinek emléke tovább élhessen, munkásságuk feldolgozásra kerüljön.

Köszönet érte:
Hladony Sándor önkormányzati képviselő
 
 
+1 #1 Gál Gábor 2009-08-06 21:49
Nagyon örülök, hogy a Fidesznek valóban jelent valamit az újpesti nagyságok és emlékük ápolása. Halassy olyan ember volt, akire méltón lehet büszke bárki, aki a sport, a politika, vagy az emberség terén akar maradandót alkotni. Sajnálom, hogy Újpesten csak a Fidesznek volt fontos Halassy emlékének adózni!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.