Névnap

Ma 2018. február 21., szerda, Eleonóra és Zelmira napja van. Holnap Gerzson napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
február
H K Sz Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 83 vendég böngészi
Elkészült a családok lakástörlesztéseinek támogatását lehetővé tévő rendelettervezet Nyomtatás E-mail
2009. augusztus 14.

 

Közlemény

 

Elkészült a főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzatának rendelettervezete az átmenetileg nehéz helyzetbe került újpesti-káposztásmegyeri családok lakástörlesztéseinek támogatásáról, amelynek célja, hogy az érintettek lakástulajdonukat megtarthassák.

A rendelettervezet alapja a Polgármesteri Hivatalban június hónap során elkészített javaslat és feladatterv. Kidolgozásában és véglegesítésében a Polgármesteri Hivatal Lakásügyi Irodája és Szociális Osztálya, valamint a Szociális és Egészségügyi Intézmény Családsegítő Szolgálata vett részt.

Az előterjesztés azokra a családokra terjed ki, amelyeknek lakása Újpest-Káposztásmegyer közigazgatási területén van, és magyarországi székhellyel vagy telephellyel rendelkező pénzintézetekkel kötöttek megállapodást. Az egyedi elbírálást követően, a havi 20 ezertől 50 ezer forintig terjedő támogatást azok vehetik majd igénybe, akik önhibájukon kívül kerültek az otthonuk elvesztésével fenyegető helyzetbe, ugyanakkor megalapozottan feltételezhető, hogy nehézségeik átmenetiek, ezáltal a támogatás összegének visszafizetését a későbbiekben reálisan vállalhatják. A támogatási összeg elnyerésének feltétele többek között az, hogy adós(ok) háztartásában - a lakáshitel törlesztő részlet levonása után - az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj összegének másfélszeresét, ez jelenleg 42,750,- Ft. Az önkormányzat által nyújtandó kamatmentes, visszatérítendő támogatás hat hónaptól legfeljebb egy esztendeig vehető igénybe. A támogatási kérelmet a rendelet elfogadásával egyidejűleg meghirdetett pályázatra rendszeresített űrlapon lehet majd kérni.

A rendelet-tervezet a Népjóléti és Lakásügyi Bizottság jóváhagyása után az újpesti Képviselő-testület szeptemberi ülésén kerül majd elfogadásra.


Budapest, 2009. augusztus 14.

                                                    Nagy István
                                              Újpest Önkormányzat
                                             alpolgármester (Fidesz)

 

 

 

 

Hozzászólások

 
0 #3 Mánya Simon 2009-09-16 14:44
Dercének,meg a sleppjének csak a FŐTÉR fontos.A kisemberek megélhetése másodlagos, nem számít semmi csak ő és csókosai gyarapodjanak.
 
 
0 #2 hiteltörlesztő 2009-08-18 13:46
Tisztelt Nagy István úr.
4 éve vettük fel lakáshitelt, és álmunkban nem gondoltuk, hogy nem tudjuk majd fizetni. A második fiunk születése előtt döntöttünk így, most 1 + 2 fél szobában élünk. A rezsit fizetjük, de a törlesztő részletek nagyon megemelkedtek. Nem tudom a segítség pontos feltételeit, de talán segít rajtunk, és átmenetileg kihúz minket a bajból. Még dolgozunk mind a ketten, és ha nem veszítjük el a munkahelyünket, és újra alacsonyabbak lesznek a kamatok, rendezni tudjuk a tartozásunkat. Egy fél élet munkája menne veszendőbe, ha kilakoltatnának minket, nem tudom, hogy hova mennénk a két gyerekkel.
Én nem akarok politizálni, de nem tudom nem elfelejteni, hogy 4 éve még nagy volt a jólét. Mi meg elhittük. Szégyellem magam, hogy ilyen buta voltam.
Tőlem jöhet bármilyen kormány, csak azt szeretném kérni a politikusoktól, hogy ne hazudjanak, mondják meg az igazat, még ha rossz is. Mert mi is a politikai hazugságok miatt jutottunk ide. Hittünk valakiknek, akiknek még a szeme sem állt jól.

Sikeres munkát kívánok Önnek, Önöknek.

2 gyermekes anyuka - Katalin
 
 
0 #1 Piszkos Fred 2009-08-14 18:40
Örülök, hogy Újpesten van olyan politikus is, aki dolgozni akar és nem sztrájkolni. Amíg a kormány a krízisalappal bohóckodik, Dercze meg nyomja a semmitmondó populista szöveget, addig a Fidesz érdemi segítséget nyújt a rászorulóknak. Hajrá Magyarország, Hajrá Újpest!
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.