Névnap

Ma 2018. április 24., kedd, György napja van. Holnap Márk napja lesz.

Eseménynaptár

A naptárban fehér keretben szereplő napok jelölik az eseményeket
április
H K Sz Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Hírlevél

Oldal ajánlás

Újpest Kártya

Újpest Kártya

Ismerje meg!

Széll Kálmán Terv: intézkedések az államadósság csökkentésére

Ki olvas minket?

Oldalainkat 109 vendég böngészi
Hazafiság vagy kapuzárási pánik? Nyomtatás E-mail
2009. szeptember 01.

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség Újpesti Szervezete örömmel támogatja, hogy Kocsis András 1937-ben készült Anyai fájdalom (Magyar fájdalom, Fájdalmas anya) Trianon emlékműve végre visszakerüljön méltó helyére, az újpesti Főtérre - jelentette ki Bartók Béla a szervezet elnöke.

 

Véleménye szerint segítené a megvalósulást, ha az évek óta formálódó kezdeményezéshez a szocialista párt valóban, nem csak a szavak szintjén csatlakozna. Sajnos csak remélhetjük, hogy ez a mostani bejelentés nem pusztán kampányfogás, hiszen eddig a szocialisták minden hasonló kezdeményezést elutasítottak, vagy megakadályoztak az újpesti képviselőtestületben.

 


Bartók elmondta, hogy a szocialisták évek óta gátolják, hogy Újpesten közterületet nevezzenek el gróf Esterházy Jánosról, megakadályozták egy Házy Erzsébet nevét viselő művészeti diákösztöndíj alapítását. Szintén az MSZP elutasító álláspontja miatt nem kerülhetett közterületre Wass Albert szobra sem, így az újpesti polgári körök kezdeményezése alapján, és az újpestiek adományaiból készült szobor jelenleg a Szent István Kertvárosi Plébániatemplom kertjében áll.

Arra bíztatjuk a szocialista párt újpesti vezetőjét, Trippon Norbertet, hogyha valóban őszinte a javaslata, akkor a szobor újraállításhoz biztosítsa a helyi szocialista alapszervezet teljes támogatását, valamint azt, hogy a fővárosi MSZP képviselők ne akadályozzák meg a szobor felállítását a Fővárosi Közgyűlésben. Ellenkező esetben sajnos bebizonyosodik, hogy pusztán a főtérfelújítással kapcsolatos zűrös helyzetről és pártja egyre súlyosabb kudarcairól próbálja elterelni a figyelmet ezzel az MSZP-től szokatlan kezdeményezéssel.

Felszólítjuk Trippon Norbertet és az újpesti MSZP-t, hogy a Trianon szobor visszaállítása mellett támogassa, vagy legalább ne akadályozza a Fidesz azon törekvéseit, hogy Újpesten ismét megnyílhasson a két éve bezárt Szülőotthon, nyissa meg kapuit a bezárt Újpesti Uszoda és végre Újpest saját működtetésbe vegye a Szakorvosi rendelőket.

 

 

 

 

Visszaviszik a főtérre a Fájdalmas anyát?
2009. szeptember 08.

Visszaállítaná a Fájdalmas anya című emlékművet Újpest főterére a kerület szocialista alpolgármestere. Az Újpesti Városvédő Egyesület két éve kérte ugyanezt, de a Fidesz hasonló kezdeményezéseivel együtt leszavazta a testület.
 
A szobor 1937-től 2003-ig állt közterületen: először a városháza mellett, majd a Görgey és a Corvin utca sarkán. Derce Tamás akkor még szabaddemokrata színekben működő polgármester vitette el innen, amikor kiderült, hogy el akarják lopni. A szobor visszaállítását már évekkel ezelőtt kezdeményezték újpesti civilek. – 2007-ben az Újpesti Városvédő Egyesület és 100 újpesti polgár írásos javaslattal kereste meg a polgármestert, aki azt ígérte: rendeletet hoz a testület a szobor visszaállítása érdekében.
 
Bár mi Újpest 100 éves évfordulójára szerettük volna visszaállíttatni, örülünk, hogy a főtér felújítása során, két évvel később megvalósulhat – mondta el lapunknak Kadlecovits Géza, Újpest díszpolgára, az Újpesti Városvédő Egyesület alapítója. Az újpesti Fidesz is támogatja, hogy a Trianon-emlékmű végre visszakerüljön méltó helyére, a főtérre.
 
 
(HelyiTémaOnline)
 

Hozzászólások

 
0 #5 kockakő 2009-09-16 15:34
Azért lett eldugva a szodor, hogy el ne lopják. Most, amikor a közbiztonság egyre romlik, indokolt a visszahelyezése ? Ugyan már! Az iskolákat bezárják, az önkormyányzatba n meg saját kocsma épül. Csak ki kell nyitni az Újpesti Naplót és látjuk, hogy ki kivel koccintgat, erről szól a fáma.
 
 
0 #4 Múltunk egy darabja 2009-09-15 18:22
Minden Újpestinek "feltétel" nélkül a szobor visszaállítása mellé kell állni, közös ügy. Fárasztó már ez a sárdobálás.
 
 
0 #3 kockakő 2009-09-01 21:11
Nem kell rajtuk csodálkozni, egy ünnepséget sem tudnak megszervezni. Már készen volt kb. 20 négyzetméter mire Derce lerakta az "első követ" az újságos bódénál. Ráadásul munkanapra hívták meg a népet, lehet lógni meg sztrájkolni. Végezetül volt a himnusz, majd azután koszorúztak az urak a Lőwy táblájánál.
 
 
0 #2 Fájdalmas Anya 2009-09-01 19:47
Amikor beszéltem Derce polgármesterrel azt mondta, hogy jó lesz a Wass Albert szobor a tempolmkertben is, mert a szocik úgysem engednék közterületre. Most meg Derce - Trippon duó nyomja a Trianon szobrot. Nagyon érdekes. Végülis Kisgazdák-Szadesz-Fidesz-Független-Mszp... szép karrier a Dercétől!
 
 
0 #1 viccesfiú 2009-09-01 17:48
Azért vicces, hogy Derce "elmenekítette" a szobrot, most meg mentorálásával a Trippon "állíttatja" vissza...
 

Már nem lehet hozzászólni a cikkhez.